Quiz: Årets rekord er 44 rigtige ud af 50 mulige – her er optagelsesprøven til journalistuddannelsen?

Kan du komme ind på journalistuddannelsen på SDU? Og kan du slå årets rekord? I denne artikel findes prøven, som et hold af studerende i weekenden skulle slippe igennem for at komme ind på deres drømmestudium.

700 personer var i weekenden til optagelsesprøven på journalistik på Syddansk Universitet. Her i artiklen finder du en quiz, hvor du kan prøve kræfter med prøven. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I weekenden havde endnu et hold danskere spidset blyanterne og forberedt sig på den store prøve, der skal bestås for at blive journalist.

Prøverne, som er et berømt og berygtet krav for optagelse på journalistuddannelserne, byder på alt fra test i skrivefærdigheder, logisk tænkning og en videnstest. Sidstnævnte har Syddansk Universitet (SDU) nu delt, og derfor skal du, kære læser, også få lov til at kloge dig.

Den bedste ansøger ved testen på SDU fik 44 rigtige i årets videnstest på journalistuddannelser i weekenden. Det skriver Fagbladet Journalisten med oplysninger fra universitetet.

Og det er lidt af en præstation, for der var hele 700 personer til prøven. 500 af dem har søgt ind på bacheloruddannelsen, 200 på kandidatuddannelsen.

Ansøgere, som klarer sig bedst ved de tre skriftlige prøver, bliver inviteret til en samtale med to undervisere. Derefter vælger SDU de studerende, som får lov at begynde på journalistuddannelsen.

Nu ikke mere udenomssnak, herunder finder du quizzen med de 50 svarmuligheder, som de håbefulde kommende studerende i weekenden blev præsenteret for. Vil du bestå prøven på samme vilkår som på uddannelsen, er det naturligvis uden hjælpemidler og med en tidsfrist på 15 minutter.