Qatar er Mærks største oliekilde

A.P. Møller-Mærsk pumper mere olie fra felterne i Qatar end i Nordsøen, hvor produktionen er faldet med to millioner tønder olie.

Oliefelterne i Qatar er blevet A.P. Møller-Mærsks største oliekilde. I første halvdel af 2007 var APM's andel af olieproduktionen på 21 millioner tønder mod 13 millioner tønder i samme periode året før. I Nordsøen var Mærsks andel af olieproduktionen på 19 millioner tønder - hvilket er et fald på to millioner tønder olie. Fremgang var der også i olieproduktionen i den britiske del af Nordsøen.

De samlede olie- og gasaktiviteter gav et resultat på 3,3 milliarder kroner, hvilket er næsten en halvering i forhold til samme periode sidste år. Det var ventet. Årsagen er stigende omkostninger til efterforskning og afskrivninger. Ikke mindst til udbygningen af Al Shaheen feltet i Qatar samt udbygning af felterne i den britiske del af Nordsøen.

Samtidig faldt den gennemsnitlige markedspris for olie til 63 dollar mod 66 dollar i samme periode sidste år. Resultatet er også påvirket af højere olieskat i Algeriet.

/ritzau/