Pukkelhval hapsede hummerfisker og spyttede ham ud igen: »Det var det, jeg skal dø«

En hummerfisker troede, at han skulle dø, da han fredag morgen tog ud for at fiske i havet ud for staten Massachusetts i USA.

Den 56-årige Michael Packard har ingen planer om at stoppe som hummerfisker, selvom han fredag morgen nær var blevet spist af pukkelhval. Den beslutning er hans kone formentlig ikke helt tilfreds med. Fold sammen
Læs mere
Foto: Miguel Medina/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med 40 års erfaring har Michael Packard formentlig oplevet lidt af hvert som hummerfisker. Men fredag morgen fik han sig en oplevelse, han sent vil glemme, da han dykkede ned i vandet for at fange hummere ud for kysten ved delstaten Massachusetts i USA.

Michael Packard blev nemlig slugt af en pukkelhval, der nær havde gjort en ende på hans liv. Pukkelhvaler, der kan blive op til 15 meter lange, spiser imidlertid ikke mennesker, så hvalen spyttede den erfarne fisker ud igen efter 30-40 sekunder.

Det skriver BBC.

Michael Packard, der slap med et forvredet knæ, fortæller til tv-stationen WBZ-tv News, at han »mærkede et enormt bump, og at alting blev mørkt«, efter at han sprang i vandet for at dykke efter hummere.

Han troede i første omgang, at han var blevet angrebet af en hvidhaj, som netop svømmer rundt ud for kysten ved Massachusetts. Han forsøgte derefter at føle sig frem i pukkelhvalens mund og bemærkede, at den ikke havde nogen tænder.

»Og så indså jeg: Åh gud, jeg er inde i munden på en hval, og den prøver at sluge mig. Det var det, jeg skal dø,« udtaler den 56-årige hummerfisker.

Men efter at have tilbragt 30-40 sekunder i pukkelhvalens mund, blev han spyttet ud igen:

»Jeg blev kastet op i luften, og jeg landede i vandet. Jeg var fri, og jeg flød der bare. Jeg fattede det ikke. Jeg er her for at fortælle det,« siger Michael Packard.

Hans kollega på båden, der på desperat vis forsøgte at spotte Michael Packard i vandet, trak ham derefter op i båden igen. Michael Packards kone har opfordret den 56-årige fisker til at finde sig et andet job efter den voldsomme episode, men han har ingen planer om at stoppe sin fiskerkarriere.

En pukkelhval plejer at spise ved at åbne sit gab helt op, så den kan indfange så meget bytte som muligt. Det er formentlig i forbindelse med den proces, at Michael Packard nær var blevet spist af pukkelhvalen.