PTSD-ramt krigsveteran sendte bombemail

Jeg var ærgerlig over min behandling i militærpsykiatrien, forklarede krigsveteran i retten. Han lider af posttraumatisk stress og er tiltalt for bombetrusler.

Retten i Næstved behandlede onsdag en sag, hvor en krigsveteran er tiltalt for at have fremsendt 18 bombetrusler 17. oktober sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix/Claus Bech Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Aarhus Lufthavn bliver ramt af en bombespringning i dag.«

Sådan lød en bombetrussel mod Aarhus Lufthavn 17. oktober sidste år, som betød, at lufthavnen blev evakueret og var lukket i flere timer.

Yderligere 17 bombetrusler blev sendt af sted den dag.

En 31-årig krigsveteran erkendte i Retten i Næstved onsdag, at han sendte de mange mails, men han nægtede sig skyldig i trusler, da han ikke mener, at beskederne kunne fremkalde frygt.

I retten forklarede manden, der havde sat sit lange år op i en knold, at han har været udsendt til Afghanistan i 2008 og lider posttraumatisk stress (PTSD). Han har også følt sig overvåget af PET.

»Jeg havde det, som jeg har haft det i mange år - trist til mode og ærgerlig over den måde, jeg er blevet behandlet på i militærpsykiatrien.«

»Jeg skrev dem (mailsene, red.) på grund af den måde, jeg var blevet behandlet på i militærpsykiatrien og af politiet. Det var for at få noget til at ske i min sag og gøre opmærksom på min sag,« sagde den 31-årige.

Ifølge ham skyldes den posttraumatiske stress især, at han i 2010, efter at have været udsendt to gange, så et tv-indslag om alternative teorier om terrorangrebet 11. september 2011.

»Jeg oplevede, at grundlaget for krigen var falsk,« forklarede veteranen.

Blandt modtagerne af truslen var også Ro's Torv i Roskilde og Vestsjællandscentret i Slagelse, som blev evakueret.

I flere mails stod der »Allahu akbar«, og anklager Susanne Bluhm ville i retten vide, hvorfor han brugte en islamistisk ordlyd.

»Når der er bombetrusler, bliver der som oftest peget på islamiske grupper. Så det tænkte jeg, at det skriver jeg. Jeg er ikke medlem af noget religiøst forbund,« sagde krigsveteranen.

Han blev anholdt senere samme dag, som han havde sendt beskederne. Siden har han siddet varetægtsfængslet.

Foruden truslerne er han også tiltalt for hærværk og for at have sparket en mand flere gange i ansigtet.

Bliver han dømt, er der på baggrund af en mentalundersøgelse lagt op til, at han skal have en behandlingsdom.

Der ventes dom på tirsdag.