Psykisk syg kvalt på Ringbo

En psykisk syg mand blev dræbt ved kvælning på bocentret Ringbo i Bagsværd. Det afslører obduktionen hos retsmedicinerne.

Bocenteret Ringbo Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En psykisk syg mand blev dræbt ved kvælning på bocentret Ringbo i Bagsværd ved København. Det afslører obduktionen hos retsmedicinerne.

Politiet blev 22. februar tilkaldt til Ringbo, hvor personalet havde fundet den 57-årige mand død i sin lejlighed på stedet.

Den afdøde var i behandling med metadon, og de indledende undersøgelser afslørede ikke noget mistænkeligt.

Men efter obduktionen tirsdag står det klart, at der sandsynligvis er tale om drab ved kvælning. Politiet har derfor begyndt en drabsefterforskning.

»Årsagen til, at man ikke umiddelbart kunne konstatere, at der var tale om kvælning, var, at var tale om indre blødninger,« fortæller politiinspektør Bent Isager-Nielsen, Københavns Vestegns politi.

Politiet ønsker henvendelser fra befolkningen – især vedrørende spørgsmålet om eventuelt motiv, kendskab til den dræbte samt viden om hans færden og adfærd i tidsrummet torsdag den 21. februar kl. ca. 13:00 til fredag den 22. februar.

Det formodes, at drabet har fundet sted i lejligheden, hvor den dræbte blev fundet. Han var forholdsvis selvhjulpen på stedet og boede alene i sin lejlighed.

»Der er ikke nogen tegn på kamp i lejligheden, og der er tilsyneladende ikke stjålet noget, så vi mangler et motiv,« siger Bent Isager-Nielsen.

Den afdøde har været på Ringbo i adskillige år. Han er sidst set af personale på stedet torsdag den 21. februar kl. ca. 13:00. Siden dette tidspunkt har politiet ingen sikre oplysninger om den dræbte og hans færden.

Eventuelle henvendelser med oplysninger i sagen bedes rettet til Københavns Vestegns Politi, tlf. 43 86 14 48.

Bostedet Ringbo har i de seneste uger været været i mediernes søgelys.

Danmarks Radio bragte 10. februar skjulte optagelser, der indeholdt anklager om, at beboere angiveligt fyldes med afhængighedsskabende sove- og nervemedicin.

Berlingske Tidende skrev 1. februar, at bostedet har haft problemer med dårlig hygiejne.