Pryglene fortsætter til Nikolaj Arcels Hollywood-debut

Danske anmeldere revser Nikolaj Arcels Hollywood-film. Den er kedelig og glemt igen i morgen, mener de.

De danske anmeldere hugger Nikolaj Arcels Hollywoodfilm The dark tower ned. Den er middelmådig og glemt i morgen, mener de. Anmeldelserne følger dermed godt i tråd med de amerikanske anmeldelser, der kom 4. august. Scanpix/Bax Lindhardt/arkiv
Læs mere
Fold sammen

København. De danske filmanmeldere tager ikke godt imod filminstruktør Nikolaj Arcels første Hollywood-film "The Dark Tower", der har premiere i Danmark torsdag.

Jyllands-Posten og Berlingske har anmeldt filmen, som får tre ud af seks stjerner og kaldes "rodet", "travl" og "svær at heppe på".

Til den positive side fungerer langt de fleste scener godt enkeltvis, mener Berlingskes filmanmelder, Louise Kidde Sauntved.

Problemet opstår ifølge hende, da filmen vil for meget og ender med at blive en rodet sammenblanding, "der minder om et computerspil, hvor det handler om at komme helskindet til næste level".

Heller ikke Jyllands-Postens filmanmelder Nanna Frank Rasmussen er begejstret for resultatet, som hun mener bliver en fiasko, fordi Nikolaj Arcel tilsyneladende ikke fik mulighed for at udfolde sine kunstneriske evner.

Filmen er et koncentrat af otte fantasybøger udgivet fra 1982-2012 af den amerikanske forfatter Stephen King.

Det er øjensynligt for meget at favne over, hvis man skal tro Nanna Frank Rasmussen, der mener, at der ikke er tid til at skabe et troværdigt univers.

Det resulterer ifølge hende i, at filmen falder mellem to stole.

Heller ikke Politikens anmelder Joakim Grundahl er imponeret over Arcels film, der får en hård medfart og to hjerter.

Han kalder det blandt andet for en af Hollywood-stjernen Matthew McConaugheys mest pinlige præstationer.

- Det her er en film, som både Arcel og McConaughey hurtigst muligt skal glemme. Og det kan sagtens lade sig gøre, skulle jeg hilse og sige, skriver han.

Anmeldelserne er i tråd med de amerikanske filmanmeldelser fra premieren i USA 4. august.

På trods af den svære medfart var filmen den bedst indtjenende i åbningsugen i USA. Siden er filmen dog drattet ned til en fjerdeplads på den såkaldte boxoffice-liste.

Mandag havde filmen tjent over 35 millioner dollar i USA.

/ritzau/