Provopræst loves bred indføring i kristendommen af biskop

Præsten Per Ramsdal, der i december blev kendt som provopræsten for sine udtalelser om Jesus genopstandelse, skal det næste halve år læse otte teologiske bøger.

Arkivfoto: Præsten Per Ramsdal taler ved en såkaldt rockgudstjeneste i Brorsons Kirken på Nørrebro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Flindt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sognepræst Per Ramsdal har beklaget sine udtalelser om, at man ikke kan tro på, at Jesus fysisk stod op af graven, men skal alligevel gennemgå et halvt års mentorforløb, hvor han kan se frem til en »bred og almen« indføring i den kristne tro, skriver Politiken.

Mentorforløbet blev Ramsdal enig med Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen om, og det er professor emeritus ved Københavns Universitets teologiske fakultet Theodor Jørgensen, der skal være Ramsdals mentor det næste halve år.

Her skal sognepræsten tygge sig igennem otte teologiske værker udpeget af den nye mentor, biskoppen og ham selv.

»Der er tale om almene, bredt favnende fremstillinger af nyere tids indføring i dogmatik - altså troslære. Det bliver en indføring og en fordybelse i det trosgrundlag, som kommer til udtryk i folkekirkens bekendelsesskrifter,« siger Theodor Jørgensen til Politiken og tilføjer, at han vil gå til mentorarbejdet på samme måde, som når han underviser teologistuderende.

Ramsdals eget menigshedsråd i Sydhavn Sogn bakker op om mentorforløbet og forsikrer over for Politiken, at de synes det er »en fornuftig løsning«, og at de støtter op om Ramsdal, som der er fuld tillid til.