Provinsen skuffer Michelinredaktøren

Redaktøren af Michelins nordiske guide, Rebecca Burr, måtte skifte taktik, da hun fandt for få spændende restauranter i provinsen.

I de seneste ti år har Michelin drømt om at udvide sin prestigefulde restaurant-guide med besøg uden for de store byer, men ifølge redaktøren af Michelins nordiske guide kniber det med opsnusningen af spændende restauranter i provinsen. På billedet af det den populære Rasmus Kofoed (fra storbyen), som onsdag kunne kramme Michelin-manden, mens han fejrede titlen som Danmarks første trestjernede kok. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

I de seneste ti år har Michelin-guiden overvejet at udvide guiden med besøg uden for de store byer. Og som man kan se i den netop udkomne Nordic Guide for 2016 skete det i det forgangne år:

Hvordan er Norden sammenlignet med andre gastronomiske regioner ?

»Jeg synes ikke, man kan sammenligne med andre lande, for her er det mere spredt ud, hvorimod der i Frankrig og Spanien er mere koncentrerede områder og mere at hente i mindre byer og landsbyer. Her er det mere enkeltstående destinationer,« siger Rebecca Burr, redaktør af Michelins Guide to Nordic Countries.

 

»Jeg synes, det er en god selektion, vi har med i guiden, det har været udvidelsen værd. Det har ikke været muligt at lave yderligere udvidelser, og notér dig , at det er ikke et spørgsmål om ressourcer -  jeg har masser af inspektører til rådighed over hele verden – men om, at vi ikke har fundet materialet,« siger Rebecca Burr.

»Normalt har vi på guiden den politik at udkomme med et større mere varieret udbud af anbefalelsesværdige restauranter i forskellige prisniveauer og stilarter. Men undervejs fandt vi ud af, at vi var nødt til at skifte taktik. Der var simpelthen for mange oplevelser på det jævne, hvad angår både hoteller og restauranter. Det har været svært at finde gode restauranter, hvor de lokale går ud at spise, og vi har været i virkelig kønne byer, hvor vi har undret os over hvor restauranterne var,« siger Rebecca Burr, som umiddelbart ikke ser potentiale til en lave markant større guide fremover.

»Jeg tror ikke, at der er nogen to-trestjernede restauranter derude, som vi ikke har fået øje på endnu. Og umiddelbart ser jeg ikke potentiale nok til at lave den store cross section-guide, vi gerne ville. Så jeg tror ikke, at man kommer til at se så stor udvidelse af Nordic Guide, som den i år, foreløbig,« siger Rebecca Burr.