Protestmarch gennemføres på trods af protester

Dagens march på Nørrebro kommer til at foregå under protest og politibeskyttelse.

"Selvfølgelig er der enkelte modreaktioner, men det gør ikke noget indtryk på mig," siger Rasmus Jarlov (K) om protestmarchen på Nørrebro, der gennemføres lørdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrine Emilie Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rasmus Jarlov afviser advarsler fra flere sider om, at det gør mere skade end gavn at gennemføre dagens protestmarch på Nørrebro. Lederen af de Konservative i Københavns Borgerrepræsentation understreger, at aktionen er nødvendig for retten til at bære den jødiske kalot og andre religiøse symboler.

»Der er fuld opbakning fra Det Jødiske Samfund. Synagogen har endda været så venlig at låne os kalotter, som vi kan bruge i arrangementet. Selvfølgelig er der enkelte modreaktioner, men det gør ikke noget indtryk på mig,« siger Rasmus Jarlov.

Godt 250 personer havde i går tilmeldt sig protestmarchen, bl.a. folketingsmedlemmerne Lisbeth Bech Poulsen (SF) og Liv Holm Andersen (R).

Beboere føler sig som gidsler

Blandt kritikerne er Uzma Andresen, som er forkvinde for Nørrebro Lokaludvalg. Dermed repræsenterer hun de næsten 80.000 beboere på Nørrebro, der ifølge hende føler sig som gidsler i den aktuelle værdidebat.

Marchen risikerer ifølge hende at antænde den vrede, som pga. Gaza-konflikten ulmer blandt beboere med palæstinensisk baggrund. Selv kommer hun til at følge dagens begivenhederne, men det bliver på afstand og med sine børn i ladcykel.

»Dialogen er det, der får hverdagen på Nørrebro med rige, fattige, punkere, hjemløse, enlige mødre som mig og alle mulige andre til at hænge sammen. Men nu vil folk udefra indtage Nørrebro og bruge os i politisk propaganda,« siger Uzma Andresen, som forgæves har opfordret Rasmus Jarlov til at aflyse.

Jarlov: »Det er ikke til forvandling«

Dertil siger Rasmus Jarlov:

»Det er helt urimeligt, at man skal til at lave kompromisser om, hvorvidt det er i orden med jødiske symboler i gadebilledet. Det er ikke til forhandling, og protestmarchen bliver en nødvendig manifestation.«

Hos Københavns Politi forklarer ledende politiinspektør Mogens Lauridsen, at politiet kommer til at følge protestmarchen tæt.

»Vi vil selvfølgelig være til stede, så vi kan håndtere det, hvis nogle skulle være så dumme at angribe demonstrationen. Men vi tror, at det bliver en fredelig omgang,« siger Mogens Lauridsen og tilføjer:

»Sådan er det normalt, når der er så meget opmærksomhed.«