Professor: Sundhedsforsikring kan stadig betale sig

Selv om der ikke længere er skattefradrag for private sundhedsforsikringer, stiger antallet fortsat.

Kjeld Møller Pedersen er professor i sundhedsøkonomi. Det er ifølge ham »forståeligt«, at antallet af private sundhedsforsikringer er stadig stigende - på trods af afskaffelsen af skattefradraget på dem. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Selv om der ikke længere er skattefradrag for private sundhedsforsikringer, kan det stadig godt betale sig at tegne en.

Det vurderer Kjeld Møller Pedersen, professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet.

Derfor overrasker det ham ikke, at antallet af private sundhedsforsikringer bliver ved med at stige, sådan som Berlingske beskriver onsdag.

Heller ikke selv om ventetiderne på planlagte operationer i det offentlige er faldet markant de seneste år.

- Forsikringer er begyndt at omfatte fysioterapi, kiropraktorer og speciallæger. Hvad angår fysioterapi og kiropraktik, så betaler du selv. Og hos speciallæger er der ganske lang ventetid, siger Kjeld Møller Pedersen.

Den ventetid kan patienter med en privat sundhedsforsikring i mange tilfælde slippe for. Og man skal veje fordelene op mod, at prisen for den enkelte reelt set ligger omkring 1000 kroner årligt, påpeger professoren.

- Det er stadigvæk i virkeligheden en billig forsikring, vurderer han.

Alene sidste år blev 42.857 flere danskere udstyret med en sundhedsforsikring. Det fremgår af en ny opgørelse fra Forsikring og Pension.

På fire år er antallet af private sundhedsforsikringer dermed vokset med næsten 350.000, så der i dag er i alt cirka 1,9 millioner.

Det er en stigning på 23 procent, selv om man i 2012 fra politisk hold valgte at afskaffe skattefradraget for disse forsikringer, skriver avisen.

/ritzau/