Professor: Flere kuldsejlede handler undervejs

Fremtiden byder på flere kuldsejlede handler med kapitalfonde, vurderer professor. Sælgerne skal sikre sig med forkontrakter, hvis de vil undgå tab.

De pengestærke kapitalfonde er ikke usårlige, og derfor byder fremtiden på flere mislykkede handler med kapitalfonde, vurderer professor Erik Werlauff fra Aalborg Universitet, som er specialist i selskabsret.

- Mulige sælgere til kapitalfonde må indse, at fondene ikke har ubegrænsede midler. Renten er blevet dyrere, og det er blevet sværere at opnå långivning. Det vil sige, at der vil blive flere tilfælde, hvor det simpelthen ikke kan blive til noget. Så jeg vil da råde til, at dem, som bliver kontaktet af kapitalfonde, har med i overvejelserne, hvor mange midler de bruger på det. De skal sikre sig, hvis køberne springer fra, siger Erik Werlauff til Ritzau.

Kapitalfonden Altor og isenkræmmerkæderne Inspiration, Din Aktive Isenkræmmer, De Frie Isenkræmmere samt Kop & Kande, der er samlet i selskaberne Dias og Bocom, skulle skrive under på en længe ventet købsaftale tirsdag, men Altor aflyste helt uventet en time før. Isenkræmmerkæden kræver en erstatning på 30-40 millioner kroner, hvilket Altors ledelse pure afviser.

/ritzau/