Privathospitaler vil skanne kræftpatienter

Mens de offentlige hospitaler kæmper med at bringe ventetiden for kræftskanninger ned, melder privathospitalerne sig nu med et tilbud om at foretage skanninger.

500 til 700 ekstra skanninger for kræft om måneden. Så meget skønner Sammenslutningen af Privathospitaler og Privatklinikker i Danmark (SPPD), at privathospitalerne kan hjælpe med.

- Vi kan ikke tage de tunge skanninger, men vi kan aflaste det offentlige ved eksempelvis at tage de mere banale tilfælde og kontrolskanningerne, siger Nis Alstrup, der er formand for SPPD.

I dag sender han en opfordring til Danske Regioner om at indlede drøftelser om en samarbejdsaftale, hvor privathospitaler og klinikker udvider åbningstiden på deres 12 MR- og to CT-skannere. Udstyret er allerede på plads, og skannerne kan bemandes ved at lade personalet arbejde ekstra, siger Nis Alstrup.

En undersøgelse har vist, at kræftpatienter venter i op til ni uger på at blive skannet og få stillet en diagnose. DF har netop foreslået, at der afsættes 300 millioner kroner til området.

/ritzau/