Privatfly forulykker under landing i Aarhus Lufthavn

Et privatfly med ti personer om bord brød i brand under landing i Aarhus Lufthavn. Ingen er kommet til skade.

Privatfly forulykker under landing i Aarhus Lufthavn, Tirstrup, tirsdag den 6. august 2019. Et privatfly med ti personer om bord er natten til tirsdag forulykket i Aarhus Lufthavn i forbindelse med en landing. Fold sammen
Læs mere
Foto: presse-fotos.dk

Et privatfly med ti personer om bord er natten til tirsdag forulykket i Aarhus Lufthavn i forbindelse med en landing. Derefter brød flyet af typen Cessna 560XL i brand. Alle ti formåede at redde sig ud, og ingen er kommet til skade.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Brandvæsnet fik slukket branden, og de ti personer blev kørt til et hotel, hvor de har overnattet. Ud over en besætning på tre personer - to fra Tyskland og en fra Østrig - var der fire amerikanere, to australiere og en brite på flyet.

»Udenrigsministeriet er underrettet om ulykken og tager kontakt til ambassaderne i de relevante lande«, skriver politiet.

Det tysk indregistrerede fly kom fra Oslo og skulle efter planen lande i Aarhus Lufthavn.

Hændelsen skal nu undersøges af Havarikommissionen. Politiet kan derfor ikke udtale sig yderligere om årsag eller andre omstændigheder ved ulykken.

Aarhus Lufthavn kontaktede Østjyllands Politi klokken 00.38, og tirsdag morgen er det forulykkede Cessna-fly bugseret væk fra landingsbanen. Ulykken har ikke skabt forstyrrelser af flytrafikken til og fra Aarhus Lufthavn ifølge politiet.

Også beredskabet tog del i redningsarbejdet.

»Når noget går i stykker eller har brændt, kan det efterlade benzin eller olie, og vores opgave var at rydde det op«, fortæller indsatsleder Jan Recke fra Beredskab og Sikkerhed i Randers, Favrskov, Djursland.

Han fortæller, at de ikke tog del i selve slukningsarbejdet.

»Det havde lufthavnen helt styr på. Vi var der kun i forbindelse med miljødelen,« fortæller han.

Sangerinden og stjernen Pinks manager og andre af hendes folk var om bord på det fly, der natten til tirsdag forulykkede i Aarhus Lufthavn. Det oplyser Kristin Svendsen, der stod for billetsalget til Pinks koncert mandag aften i Oslo, til den norske avis VG.

»Pink var ikke personligt med i flyet. Men hendes manager var med og flere andre turnémedlemmer, men det er gået godt med alle,« siger Kristin Svendsen til VG.

Pink skal onsdag aften spille en koncert i Horsens. Derfor var personalet på vej fra Oslo til det østlige Jylland natten til tirsdag.

Ifølge arrangørerne af koncerten i Danmark får det tilsyneladende ikke nogen betydning for koncerten.

Arrangørerne, Horsens & Friends, har ikke fået nogle oplysninger om, at hændelsen ændrer noget. Hvis den situation ændrer sig, vil det blive meldt ud, oplyser de.

Pink gjorde i starten af 00'erne sin entre på musikeliten med sit andet album »Missundaztood«. Siden har hun hentet tre Grammy-priser og yderligere 17 nomineringer.

Hun er i øjeblikket på turné med sit seneste album »Beautiful Trauma« - hvilket også er navnet på turnéen.

 

/ritzau/