Privat plejefirma er gået konkurs: 11 kommuner berørt

Endnu et privat plejefirma må lukke og slukke på grund af konkurs. Denne gang er det firmaet Tryghedsplejen, hvilket går ud over ældre i 11 kommuner.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Det private pleje- og hjemmehjælpsfirma Tryghedsplejen, der yder hjemmehjælp i 11 kommuner, er gået konkurs. Det skriver FOA i en pressemeddelelse.

Konkursen kommer til at få effekt på ældreplejen i Assens, Odense, Ballerup, Rødovre, Albertslund, Herlev, Hvidovre, Ishøj, Køge, Lejre og Roskilde kommuner.

Konkursen sker på det værst tænkelige tidspunkt, nemlig op til en weekend, hvor mange ældre er afhængige af deres hjemmehjælp.

Tidligere på ugen måtte plejefirmaet Bonderosen i Nordsjælland også dreje nøglen rundt.

»Vi står desværre midt i en meget stor konkursbølge, og desværre står myndighederne mest og ser til, mens det tilsyneladende bliver ved. Hver gang er det de svageste ældre med behov for omsorg og pleje, der bliver tabere. Vi har set i denne uge, hvordan ældre i Nordsjælland må undvære deres hjemmehjælp, og nu lukker og slukker Tryghedsplejen lige op til en weekend hele 11 steder i landet,« siger forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA.

I foråret var det den største private operatør af hjemmepleje, Kærkommen, der gik neden om og hjem, og Dennis Kristensen frygter, at den triste tendens fortsætter:

»Der mangler tilsyn, og der mangler helt konkrete og præcise krav til de private aktører. Ellers bliver dette her bare ved. Vi ser også til stadighed, at især mindre firmaer gerne vil omgå regler og overenskomster for at få en del af markedet. Det får de desværre også lov til i flere kommuner, og det presser i høj grad også de lødige firmaer, som ellers lever op til bestemmelser og overenskomster,« siger Dennis Kristensen.

Fagforbundsformanden peger på, at Dansk Industri nu også har indset problemet og derfor har inviteret til rundbordssamtale sidst på måneden om udfordringerne.

»Men ord ved et rundbord er slet ikke nok. Det er politikerne, der bliver nødt til at agere. Hver eneste konkurs koster kommunerne og skatteyderne mange penge. Derfor skal der strammes på kravene. Det er især de svage ældre, men det er også medarbejderne og skatteyderne, der står tilbage med de lange næser,« siger Dennis Kristensen.