Prisvindende arkitektvirksomhed skal stå bag Københavns nye kirke. Her skal den ligge

Det er ikke hver dag, at hovedstaden får en ny kirke – men nu er ny arkitekttegnet kirke på vej til københavnerbydel.

Visualisering af kirkepladsen ved Ørestad kirke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Koncerter og yoga er måske ikke noget, man typisk forbinder med et besøg i kirken.

Men det er blandt andet nogle af de aktiviteter, der skal foregå i hovedstadens nye kirke, der efter planen slår dørene op i 2026.

Kirken skal nemlig ikke kun danne ramme om traditionelle kirkeaktiviteter som gudstjenester, dåbshandlinger, konfirmationer og bisættelser.

Den skal ligge i bydelen Ørestaden, og her skal også være plads til alt fra rytmiske gudstjenester og koncerter til crossyoga, der er en form for moderne yoga med afsæt i Kristus.

Aktiviteter der allerede finder sted i Kirken i Ørestad, der på nuværende tidspunkt har lejet sig ind i det ikoniske byggeri Ottetallet, der bliver nabo til det nye kirkebyggeri.

»Det er vigtigt for os at få en kirkebygning, der kan være ramme om det hele og samtidig har alt det, en kirke skal have af både stemning og funktionalitet. Og vi vil rigtig gerne have, at kirken bliver en aktiv del af Ørestad,« lyder det fra Jens Nielsen, der er formand for Islands Brygges Sogns Menigshedsråd i en pressemeddelelse.

Visualisering af kirkerummet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Larsen .

Prestigefyldt tegnestue

Det er ikke hvem som helst, der har vundet konkurrencen om det nye byggeri.

Vinderen er arkitektfirmaet Henning Larsen, der står bag flere ikoniske bygninger som Operaen på Holmen, Moesgaard Museum ved Aarhus og Udenrigsministeriet i Riyadh.

»Vi er stolte og ydmyge over opgaven og glæder os til at kunne bidrage med nyt mødested i Ørestad. Vi har store forventninger til, at den nye kirke bliver et samlingspunkt for både sognet og Ørestad som helhed,« siger arkitekt Nina La Cour Sell, der er den projektansvarlige fra Henning Larsen i pressemeddelelsen.

Hun understreger, at det er målet at skabe et bæredygtigt hus, der bidrager til Ørestads øvrige byggeri.

Bydelen Ørestad, hvor kirken skal ligge, udvikler sig hurtigt. Om få år forventer man, at der vil bo omkring 31.000 mennesker.

Dommerkomiteen har lagt vægt på, at den nye kirke skal spille sammen med byggeriet i området, der tæller både højt og lavt byggeri.

Kirkens præster, Rikke Weissfeld og Per Ramsdal, udtrykker også stor glæde ved vinderprojektet:

»Det har en skøn atmosfære, det er teologisk inviterende, og så er kirken meget fleksibel i forhold til de mange forskellige aktiviteter, vi har. Den skal også kunne rumme de mange konfirmander, der vil være de kommende år, og det kan den,« lyder det i en pressemeddelelse fra Islands Brygges Sogn.

»En bygning, man ikke glemmer, når man ser den, samtidig med at den skal være en del af det omkringliggende miljø«, lyder det fra Jens Nielsen i pressemeddelelsen.

Kirkebyggeriet forventes at gå i gang i august 2024.

Visualisering af gårdhaven. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Larsen .