Prisen på historisk københavner-ø er styrtdykket

Middelgrundsfortet i Øresund er netop sat til salg, og denne gang er prisen markant lavere end ved sidste salgsforsøg i 2010.

Ved indsejlingen til København ligger en ø, og hvis du ligger inde med 16,5 mio. kroner, kan den blive din. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ved indsejlingen til København ligger en ø, og hvis du ligger inde med 16,5 mio. kroner, kan den blive din.

Ejeren Peter Bech har endnu engang sat den menneskeskabte og militærhistoriske ø Middelgrundsfortet til salg.

»Selv om man ikke kan se det på mig, så har jeg nået en vis alder, og så skal man bruge sin tid på en anden måde, end da man var ung og fyrrig. Derfor har jeg valgt at skrue ned for tempoet, og så sælger jeg ud af det, som kræver en stor arbejdsindsats at drive. Det vil jeg i stedet overlade til yngre kræfter,« siger erhvervsmanden, som indtil for fire år siden blandt andet drev restaurant og kursusvirksomhed på øen.

Måske endda billigt

Sidste gang Peter Bech forsøgte at sælge Middelgrundsfortet var i 2010, og her var prisen 75 mio. kroner og altså markant højere.

»Man kan vel sige, at prisen lige efter, jeg stoppede aktiviteterne derude, og hvor jeg også satte det til salg, måske var urealistisk høj. Man har en forestilling om, hvad tingene er værd, og sådan er udgangspunktet altid,« siger Peter Bech og tilføjer:

»Men en vare er ikke mere værd end det, en køber vil give. Og her er vi nede i et leje, hvor - alt taget i betragtning - prisen er mere realistisk. Det er måske oveni købet endda billigt«.

Middelgrundsfortet blev på befaling af kong Christrian IX i 1890 til 1894 opført af jord fra udgravningen af Frihavnen, og tanken var dengang, at øen skulle udgøre en vigtig del af Københavns fæstningsværk sammen med Trekroner Fort og Flakfortet.

Middelgrundsfortet var derfor oprindeligt udstyret med store kanoner. Søfortet blev dog nedlagt i 60'erne, hvorefter det løbende har haft forskellige militære anvendelser, indtil det sidst i 80'erne blev åbent for offentligheden. I 2002 blev det solgt til Peter Bech, der så restaurationsmuligheder i øen.

Et optimistisk mægler

Ikke desto mindre forventer ejendomsmægler Jan Fog, som forestår salget, at en eventuel køber i højere grad vil bruge øen privat.

»Jeg ser køberen som en pengestærk person, der synes, det kunne være sjovt at have øen lige ud for Københavns indsejling og have sin båd liggende eller sin helikopter holdende. Og så bo der i perioder,« siger Jan Fog og tilføjer, at øen er fredet, så der ikke skal betales ejendomsskat.

Efter eget udsagn er han også allerede i dialog med en potentiel køber.

»Det siger alle ejendomsmæglere selvfølgelig. Men jeg tror på, at jeg kan sælge den,« tilføjer Jan Fog.

Ifølge ejendomsmæglerens salgsopstilling er grundarealet på Middelgrundsfortet mere end 50.000 m2. Boligarealet er på 0 m2. Med i prisen følger også en privat havn, landingsplads til helikopter, en tidligere kaserne og en restaurant.

Derudover er der mulighed for at flytte ind i de 30 værelser i de mere end 15.000 m2 kælder.