Prinsessen genbruger storebrors dåbskjole

Prins Joachim og prinsesse Maries datter bliver døbt i samme dåbskjole som hendes storebror, prins Henrik, blev døbt i.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks yngste prinsesse får sit navn iført en genbrugskjole. Således bliver den knap fire måneder gamle pige døbt i samme kjole som sin storebror prins Henrik, der også blev døbt i Møgeltønder Kirke tilbage i juli 2009.

Kjolen, der er skabt af designeren Henrik Hviid, er af cremefarvet jacquardvævet schweizerbomuld og syet i empiresnit. Den er syet med biselæg på overdelen, nederst på ærmerne og på skørtet, og i ryggen er kjolen forsynet med knapper.

Der er benyttet bomuldsblonder til kantning af krave og ærmer samt i indsats ved kjolens bryst og mellem biselæggene på skørtet. Kjolen har et aftageligt underskørt i lyserød silke.

Til dåbskjolen hører også en kyse, som ligeledes er af cremefarvet jacquardvævet schweizerbomuld, kantet med bomuldsblonder og forsynet med et lyserødt bindebånd i silke.

Også prins Joachims sønner med grevinde Alexandra, prins Nikolai og prins Felix, er begge døbt i en dåbskjole af Henrik Hviid. Felix genbrugte i 2002 Nikolais dåbskjole fra 1999.

Dermed er ingen af prins Joachims børn døbt i kongehusets dåbskjole, som har været anvendt af en lang række kongelige børn siden 1870. Både dronning Margrethe, hendes søstre Benedikte og Anne-Marie, kronprins Frederik, prins Joachim, prinserne Christian og Vincent samt prinsesse Isabella er således døbt i den kjole.

Ved dåben af kronprinsparrets tvillinger i april 2011 blev prinsesse Josephine døbt i en dåbskjole, som var fundet frem fra dronning Ingrids gemmer.