Prinsesse Nathalie gift ved kirkebryllup

Dronning Margrethe og kronprinsparret var blandt gæsterne ved kusine Nathalies bryllup i Berleburg.

Den danske prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg er blevet gift med Alexander Johannsmann ved et stort bryllup i Berleburg. Fold sammen
Læs mere
Foto: INA FASSBENDER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg er blevet gift med Alexander Johannsmann ved et stort bryllup i Berleburg.

Blandt de 230 gæster var dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

Også brudens fætre Pavlos og Nikolaos, som er sønner af eksdronning Anne-Marie og Konstantin, var med sammen med deres koner Marie-Chantal og Tatiana. Også eksdronning Anne-Marie var med.

Brylluppet fandt sted i den evangeliske kirke i Bad Berleburg, hvor den 36-årige Nathalie er opvokset som datter af prinsesse Benedikte og prins Richard.

Hun bar samme brudeslør, som Mary havde på, da hun blev gift med kronprins Frederik i 2004. Sløret tilhørte oprindelig dronning Ingrid - Nathalies mormor. Også dronning Margrethe og prinsesse Benedikte bar det, da de blev gift.

Allerede sidste år blev parret borgerligt viet ved et beskedent bryllup i orangeriet i slotsparken. Prinsessen var dengang gravid, og kun den nærmeste familie var med. Siden er en lille søn kommet til verden, og han er døbt Konstantin.

Prinsesse Nathalie er den yngste af prinsesse Benediktes tre børn. Hun har i en årrække tilhørt den danske elite inden for dressurridning. Sportsligt stiller hun op for Danmark, og hun var reserve for dressurholdet ved OL i 2000 og 2004.

Ved OL i 2008 vandt hun bronzemedalje i holdkonkurrencen med hesten Digby sammen med Anne van Olst og Andreas Helgstrand.

Det var interessen for heste, der i sin tid førte prinsessen sammen med Alexander Johannsmann.

Han er tysk statsborger og arbejder i sin onkels firma, der har specialiseret sig inden for hestetransport. Hans far er en kendt tysk springrytter og træner nu selv springryttere.

Siden 1998 har Nathalie været dansk statsborger. Det samme er hendes storesøster, Alexandra, som blev gift i 1998 på Gråsten Slot.

/ritzau/