Prinsesse Marie ramt af rejseforbud

Hendes Afrika-tur med Aids-fondet er aflyst.

Udenrigsministeriet har forbudt officielle besøg i det afrikanske land Kenya. Det betyder, at prinsesse Marie må blive hjemme fra en rejse med Aids-Fondet, som hun er protektor for. Fold sammen
Læs mere
Foto: JULIEN WARNAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Prinsesse Marie skulle have været med Aids-Fondet i Sydafrika og Kenya i september, men rejsen er nu aflyst. Udenrigsministeriet har nemlig besluttet, at ingen officielle danskere må rejse til Kenya, så længe retssagen mod landets præsident Uhuru Kenyatta verserer.

- Det er meget ærgerligt, at vi må aflyse prinsessens rejse, men når vi bruger ressourcer på sådan en tur, skal det være det helt rigtige, vi viser frem, siger Ida Brix, der er pressekontakt hos Aids-Fondet.

Prinsesse Marie er protektor for Aids-Fondet og skulle i den forbindelse have set en række aids-projekter i Sydafrika og Kenya i perioden 10.-13. september, men fordi landets præsident Uhuru Kenyatta skal for FNs internationale straffedomstol i Haag, kan det ikke forsvares fra dansk side, at der gennemføres officielle besøg i landet.

Præsident Kenyatta er er tiltalt for mord, etnisk udrensning, voldtægt, forfølgelse og andre inhumane handlinger, som det hedder. Den 20. juni meddelte domstolen i Haag, at sagen mod præsidenten er udskudt til november. Den skulle ellers have været indledt i juli.

- Vi afventer den politiske situation, for vi vil gerne gennemføre rejserne til Kenya og Sydafrika på et senere tidspunkt, siger Ida Brix, der også fortæller, at der er blevet brugt ressourcer på at finde et andet rejsemål for prinsessen:

- Vi har brugt en masse krudt på at finde nogle andre projekter, prinsessen kunne se. Vi har også projekter i Malawi, men også der er der store uroligheder, så det kan heller ikke lade sig gøre. Projekterne i Kenya er unikke, så det er dem, vi gerne vil vise prinsessen og offentligheden, siger hun videre.