Prinserne fik »motorproblemer« til sæbekasseløb

Prins Joachim til sæbekasseløb Fold sammen
Læs mere
Foto: Mette Sehested
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Prins Joachim er kendt for sin kærlighed til hurtige biler og racerløb. Noget tyder på, at han har givet den passion videre til sine sønner. Fredag havde han taget sine to yngste sønner - 11-årige Prins Felix og femårige Prins Henrik - med til Aarhus, hvor Classic Race løber af stablen hen over weekenden.

Mens far Joachim skal på banen i sin Lotus Cortina, havde Prins Felix valgt en bil med lidt færre hestekræfter til det løb, han stillede op i. Den 11-årige prins deltog nemlig i formiddagens sæbekasseløb på Strandvejen i Aarhus.

Udstyret med en hjelm satte prins Felix sig bag rattet i den grønne sæbekassebil med nummer 52 på fronten. Far Joachim var sammen med sine kammerater Martin Berner og Oscar Davidsen Siesbye samt sidstnævntes nevø Ditlev udpege til at være bilens motor. Og ambitionerne var høje.

- Vi stiller ikke op til et løb uden også at have en ambition om at komme øverst på podiet. Men hvordan det går i dag (fredag, red.) kommer helt an på motoren, sagde Prins Joachim med et smil, mens den grønne sæbekassebil blev trillet hen til startlinjen.

Da løbet gik i gang, løb 'motoren' dog ind i startproblemer, så prins Felix måtte se sig slået ud i sæbekasseløbets første heat. Der skulle dog mere til at slå den unge prins' humør ud af kurs.

- Vi tabte, men det var rigtig sjovt at være med, sagde prins Felix efter løbet.

Lidt bedre gik det for den unge prins' ven, Alexander Davidsen Siesbye, som også deltog i sæbekasseløbet. Med samme motor som Felix til at sætte farten, blev han kørt ind på en andenplads i sæbekasseløbet.

Selvom det kongelige sæbekassehold ikke kom øverst på podiet i dette års løb, planlægger de at vende tilbage og give det et forsøg igen til næste år.

- Vi kommer igen til næste år, men der skal vi have en lettere bil, sagde en glad prins Joachim, da han trillede sæbekassebilen tilbage til garagen.