Prins Joachim og dansk milliardær overtager konkursramt butikskæde

Prins Joachim. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I starten af september oplyste Louise Dolmer, der er direktør og stifter af virksomheden Landmad.dk, at virksomheden var under konkursbehandling.

Nu har ejerkredsen bag 'De 5 Gaarde', som blandt andet tæller prins Joachim og Bestseller-bagmanden Anders Holch Povlsen, opkøbt aktiverne i selskabet bag Landmad.dk.

Det skriver landbrugsavisen.dk.

»Da vi gik konkurs, fik kurator uhyggeligt mange henvendelser - og det er så den konstellation, som kørte videre – og som jeg også er mest glad for. Jeg har naturligvis ikke haft noget at gøre med salgsprocessen, men da jeg jo er blevet en del af pakken, så har jeg fået lov til at være med i processen,« fortæller Louise Dolmer til mediet.

De nye ejere har gjort det klart, at de stadig vil have Louise Dolmer bag roret.

Der ligger i forvejen fem fysiske Landmad-butikker i henholdsvis Aarhus, Aalborg, Horsens, Skanderborg og Silkeborg. De er ejet af franchisetagere, hvorfor at de nu skal tage stilling til, om de vil fortsætte under det nye ejerskab.

Landmads koncept er at samle lokale produkter fra små- og mellemstore danske producenter. Louise Dolmer grundlagde virksomheden i 2011 på gården Birkedommergaard. To år senere åbnede hun den første deciderede butik og cafe i Grenaa. Den nye ejerkreds har ikke opkøbt den butik i forbindelse med konkursen, men man arbejder på at finde en potentiel køber.

På Landmads hjemmeside kan man blandt andet læse følgende omkring opkøbet:

'Den nye ejerkreds ønsker at forsætte det gode samarbejde med de danske specialproducenter, og ønsker at styrke de enkelte producenter med hver deres særlige baggrund og unikke historie.  Ejerkredsen har stor respekt for det arbejde, som det tidligere selskab har formået at skabe i Landmad - Det er et arbejde, som skal fortsættes og intensiveres med endnu mere fokus på online-salg og med levering til hele Danmark. Landmad er på rekordtid blevet synonym med høj kvalitet og det er med dette for øje at nye samarbejder vil blive etableret. Samtidigt er det lykkedes at etablere et samarbejde med stifter Louise Dolmer. Alle de fysiske Landmad butikker er ejet af partnere og det er i samarbejde med dem at vi nu vil afdække om de enkelte butikker kan videreføres i et nyt og stærkt partnerskab.'

'De 5 Gaarde' består af herregårdene Constantinsborg, Frijsenborg, Gyllingnæs, Schackenborg og Wedellsborg. De 5 Gaarde ejes af henholdsvis familien Holch Povlsen, Lensgreve Bendt Wedell og prins Joachim. Virksomheden har eksisteret siden 2001. De producerer en række forskellige fødevarer, men hovedsageligt planteavl, fremgår det af De 5 Gaardes hjemmeside.