Prins Joachim: Dronningen er dybt berørt af fars pension

Det er velfortjent, at prins Henrik i en alder af 81 år går på pension, siger hans yngste søn, prins Joachim.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Dronning Margrethe er dybt berørt af prins Henriks beslutning om at gå på pension, og det skabte formentlig en vis nervøsitet hos regenten, da hun skulle bringe nyheden under årets nytårstale.

Det fortæller prins Joachim til Billed-Bladet.

- Ja, hun har helt sikkert været lidt nervøs. Det er jo noget, der berører hende dybt, for min far har jo altid været hende en stor støtte. Og det vil han blive ved med at være - på de indre linjer.

- De er gode sparringspartnere, og det holder jo ikke op, siger prins Joachim.

Ifølge prins Joachim bakker hele familien op om prinsens beslutning, som de har kendt til nogen tid.

- Jeg har selvfølgelig vidst det i nogen tid, for vi har talt om det i familien - og vi bakker alle op omkring hans beslutning, siger prinsen til ugebladet.

Han mener, at hans far har fortjent at nyde sit otium.

- Jeg synes ærlig talt, at det er velfortjent. Han er 81 år, og så er det i orden at trække sig tilbage.

Også dronningen bakker op om prinsens beslutning om at trække sig fra sine officielle opgaver efter mere end 40 års tjeneste. Prinsens pensionering kom med blot en dags varsel.

I sin nytårstale sagde dronningen blandt andet:

- Min mand har besluttet, at tiden nu er inde for ham til at "drosle ned" til, hvis jeg må sige det på almindeligt dansk, at gå på pension.

- Det er hans beslutning. Jeg forstår den, og jeg respekterer den. Jeg er min mand dybt taknemmelig for al den støtte, hjælp og inspiration, han har givet mig igennem alle årene.

- Jeg ser frem til, at jeg fortsat kan varetage mine opgaver, og at jeg har min mand at støtte mig til, selv om det bliver mindre synligt.

Prinsens vil ikke længere deltage i statsbesøg i udlandet, nytårskure, Folketingets åbning og modtagelse af ambassadører.

Til gengæld vil han ifølge hoffet fremover beskæftige sig med en "bred vifte af gøremål, blandt andet inden for kunst og kultur".

/ritzau/