Prins Henrik opgiver sit livsværk - stopper som vinbonde

Prins Henrik vil ikke længere være involveret i produktion og salg af vine fra sit slot i Frankrig, Château de Cayx. Et fransk firma forpagter slottet.

På Kongehusets hjemmeside er det netop blevet offentligtgjort, at Prinsgemalen efter 40 års produktion og salg af vine fra Château de Cayx  – efter drøftelse og sammen med familien - har besluttet at bortforpagte salg og produktion af vinen til det franske firma Vinovalie. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter 40 års produktion og salg af vine fra Château de Cayx har prins Henrik - efter drøftelse og sammen med familien - besluttet at bortforpagte salg og produktion af vinen til det franske firma Vinovalie. Det oplyser Kongehuset ifølge bt.dk på sin hjemmeside.

Vinovalie er en sammenslutning af fire kooperativer og private slotte i det sydvestlige Frankrig. Prinsgemalens far var i sin tid med til at stifte et af de fire kooperativer.

Salget er et led i et generationsskifte på vinslottet, fordi der ikke længere er det samme behov for Prinsgemalen at være direkte involveret i produktionen af vinene. Og med den nye aftale med kooperativerne har han fået denne mulighed.

Det har været afgørende for Prinsgemalen, at der er tale om et firma, som vil fortsætte udviklingen af Château de Cayx-vinen.

»Jeg er glad for denne løsning, som betyder, at produktionen af kvalitetsvin på slottet vil kunne fortsætte og sælges i hele verden,« udtaler han.

Vinen fra Château de Cayx vil fortsat bære Prinsgemalens navn. Distribution og salg i Danmark vil efter aftale med Vinovalie blive varetaget af de nuværende importører, mens Prinsgemalen beholder vinsalget fra sin egen butik på slottet.

Se billederne: Prins Henrik fejrede fødselsdag i Caix med alle børnebørnene.