Prins Henrik for syg til at fejre Dronningens fødselsdag

Sygdom forhindrer prins Henrik i at deltage i de officielle fejringer af Dronningens fødselsdag, oplyser Kongehuset til BT.

Sygdom forhindrer prins Henrik i at deltage i de officielle fejringer af Dronningens fødselsdag, oplyser Kongehuset. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bare to dage før Dronningens 75-års fødselsdag har prins Henrik lagt sig syg. Hoffet bekræfter, at han ikke deltager i festlighederne, skriver bt.dk.

Mandag undlod prins Henrik at deltage i Dronningens pressemøde i anledning af hendes 75-års fødselsdag.

Dronning Margrethe lød selv bekymret, da nogle journalister i går efter pressemødet ønskede den syge Prins god bedring.

»Influenza er ikke til at spøge med,« lød det fra Dronningen.

Nu bekræfter Hoffet, at sygdommen forhindrer prins Henriks deltagelse i Dronningens fødselsdag.

»Prinsgemalen er fortsat syg og når desværre ikke at blive rask til at kunne deltage i de kommende dages festligheder,« bekræfter hoffets kommunikationschef Lene Balleby overfor BT.

Den 80-årige Prinsgemal var også nødt til at aflyse sin ellers planlagte deltagelse i Danish-Chinese Business Forum, som er en af hans mange protektioner.

Onsdag bliver dronning Margrethe fejret af det officielle Danmark ved en gallamiddag på Christiansborg Slot. Og torsdag står hele dagen i fødselsdagsfejringens tegn allerede fra klokken 9, hvor Dronningen bliver vækket på Fredensborg Slot.

Siden venter den traditionsrige vinke-scene på Amalienborg klokken 12, hvorefter det er planen, at Margrethe sammen med sin Henri skal køre i karet fra Amalienborg til Københavns rådhus, hvor der er frokost, gaveoverrækkelse og underholdning. Endelig er der fest for familie og venner - omkring 230 personer - på Fredensborg Slot om aftenen.

Sygdom forhindrer prins Henrik i at deltage i de officielle fejringer af Dronningens fødselsdag.

Posted by Berlingske on 14. april 2015