Prins Charles er vild med Ida Auken

Kort efter ankomsten til Danmark har den miljø-interesserede prins bedt om et møde med den danske miljøminister Ida Auken.

Danmarks miljøminister Ida Auken har fået en fan i skikkelse af Hans Kongelige Højhed Prins Charles, prins af Wales. Fold sammen
Læs mere
Foto: GEORGES GOBET
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks miljøminister Ida Auken (SF) bliver en af de første, som mødes med prins Charles, når han og hustruen, hertuginde Camilla, lørdag eftermiddag lander i København, hvor de bliver budt velkommen af det danske kronprinspar.

Prins Charles har specifikt bedt om at mødes den danske miljøminister for at få Danmark involveret i et af hans projekter, der handler om bæredygtighed og fødevaresikkerhed i hele verden.

Projektet er en del af »The Prince’s Charities«, Englands største velgørenhedsfond, der hvert år støtter forskellige primært sociale og miljømæssige formål med knap 900 millioner kroner. Prins Charles’ interesse for miljøspørgsmål er velkendt, og Ida Auken ser frem til mødet.

- Han har arbejdet med miljø- og klimaspørgsmål i mange år, og længe før andre interesserede sig for det. Og det har jeg stor respekt for. Han må være et fremsynet mennesker. Den tale, som han holdt under klimatopmødet i København i 2009, var en af de bedste og understregede hans store engagement i sagen, siger Ida Auken til Berlingske Nyhedsbureau.

Prins Charles er af sine rådgivere i velgørenhedsarbejdet blevet opfordret til at mødes med den danske miljøminister, bl.a. fordi de hørte hendes tale under et FN-møde i februar i Nairobi om fødevaresikkerhed.

Prinsens konkrete projekt, som han ønsker at involvere miljøministeren i, handler netop om at sikre fødevaresikkerheden fremover. Det spørgsmål hænger igen tæt sammen med miljø, bæredygtighed og energiforbrug. Prinsens projekt arbejder op til det såkaldt Rio+20 møde i juni, som bliver verdens største konference om bæredygtighed.

Ida Auken vakte tidligere på året opmærksomhed, da hun i forbindelse med sin deltagelse i nytårstaffel hos Dronningen, kom til at sige, at hun brugte lidt for meget tid på kongelige arrangementer. Men det gælder ikke mødet med prins Charles.

- Jeg er glad for, at han som professionel miljøforkæmper gerne vil mødes med mig. Og jeg er også glad for, at det nu er rygtedes rundt i verden, at Danmark har fået en grøn regering.

Prins Charles og hertuginde Camilla er i Danmark til tirsdag. Prinsens miljø- og arkitekturinteresse slår også igennem i programmet. Tirsdag skal han således sammen med kronprins Frederik besøge det renoverede boligkompleks Gyldenrisparken på Amager, hvor der også er taget hensyn til energiforbrug i forbindelse med ombygningen. Bagefter går turen til Avedøreværket, hvor han også skal høre om grøn energi.

Hertuginde Camillas interesse går tilsyneladende i andre retninger. Tirsdag formiddag skal hun nemlig sammen med kronprinsse Mary overvære optagelser af nye afsnit til TV-serien Forbrydelsen, som har været meget populær i England.

Sidste programpunkt under besøget i Danmark, som er Camillas første, er et besøg på det økologiske gods Barritskov ved Horsens. Her skal parret blandt overvære pakningen af de økologiske grøntsagskasser.