Prins Andrew stiller sig frem på britisk TV: »Jeg har ingen erindring om nogensinde at have mødt denne kvinde«

Den amerikanske kvinde Virginia Giuffre har i årevis hævdet, at hun som ung blev tvunget til samleje med Prins Andrew. Lørdag aften gik prinsen på landsdækkende britisk TV og sagde, at han intet kender til kvinden.

Den britiske Prins Andrew har tidligere afvist, at han skulle have haft et seksuelt forhold til en kun 17-årig kvinde mod hendes vilje.

Det nye er, at han denne gang gør det lørdag aften i bedste sendetid på den britiske TV-kanal BBC. En idé, som fik prinsens PR-rådgiver til at kvitte sit job for et par uger siden.

I et næsten 50 minutter langt interview fortæller den 59-årige britiske prins Andrew om sit forhold til den afdøde Jeffrey Epstein.

Jeffrey Epstein var en amerikansk milliardær og dømt seksualforbryder, der 10. august blev fundet død i sin fængselscelle.

Kvinden Virginia Giuffre, der dengang hed Virginia Roberts, har rettet en række beskyldninger mod prinsen og Epstein. Hun har forklaret, at hun som 17-årig blev holdt som sexslave af Epstein og tvunget til samleje med prins Andrew. Anklagerne går på, at det skulle være sket tre gange.

I interviewet afviser prins Andrew ethvert kendskab til Virginia Roberts.

»Jeg har ingen erindring om nogensinde at have mødt denne kvinde. Ingen overhovedet,« siger prins Andrew.

Dog findes et meget udbredt billede fra 2001 af prins Andrew med sin arm rundt omkring Giuffre. Billedet er fra 2001. Hun har også fortalt i detaljer, at de har mødtes på en natklub i 2001, hvor prinsen angiveligt skulle have svedt meget.

Umuligt at svede

Her får prinsen rodet sig ud en ganske særpræget argumentation.

»På det tidspunkt svedte jeg ikke, fordi jeg havde fået det, jeg vil beskrive som en overdosis af adrenalin under Falklandskrigen, hvor jeg blev skudt, så jeg kunne... det var næsten umuligt for mig at svede,« siger prins Andrew.

Ifølge kvinden skulle mødet have foregået 10. marts 2001, da hun var 17 år. Men det kan ikke være rigtigt, afviser prinsen, der forklarer, at han den pågældende aften besøgte en Pizza Express-restaurant i Woking og efterfølgende tog hjem.

Den forklaring har mødt skepsis på Twitter under hashtagget #Pizzagate.

Prinsen erkender dog, at han har lavet fejltagelser, hvad angår sit forhold til Jeffrey Epstein. Epstein blev i 2008 idømt en fængselsstraf på 18 måneder for børneprostitution.

»Problemet var, at efter han (Jeffrey Epstein, red.) var blevet dømt, så boede jeg hos ham. Det er den del, som jeg slår mig selv i hovedet over hver eneste dag,« siger prins Andrew til BBC.

Prins Andrew afviser at kende kvinden, der i flere år har hævdet, at hun blev holdt som sexslave af Epstein og som 17-årig havde sex med prins Andrew.

Her kan du se hele det næsten 50 minutter lange BBC-interview med prins Andrew.