Prince-superfan: »Lyden af min ungdom er væk«

Journalist og forfatter Søren Anker Madsen har stadig sin papfigur af Prince på kontoret. En epoke i min tilværelse forsvinder med ham, lyder det fra den store fan.

I 2006 blev journalist Søren Anker Madsen fotograferet med sin papfigur af den amerikanske sanger Prince i forbindelse med sin klumme »Prinsen og jeg«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bjørn Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Journalist og forfatter Søren Anker Madsen har altid været stor fan af popikonet Prince. Da han i går hørte beskeden om hans død, ramte det ham.

»Jeg fik det at vide klokken 18 i går aftes. Jeg blev virkelig trist og tænkte, at nu var jeg officelt blevet gammel. Han var lyden af min ungdom, og den er væk nu,« siger han.

Selv om han aldrig har mødt ham, har Prince alligevel fyldt en stor del i hans liv - også bogstavlig talt.

»Han fylder et par reolmeter herhjemme. Jeg har alle de vinyler med ham, som jeg har kunne opstøve,« siger Søren Anker Madsen.

En papfigur på kontoret

I 2006 skrev Søren Anker Madsen en klumme i Berlingske om sit forhold til sangeren. Og i over ti år har en papfigur af Prince, som hans kone engang købte til ham fra Fonas udstillingsvindue, fulgt ham. I dag står den stadig i hjørnet på hans kontor.

»Jeg synes, det er en epoke i min tilværelse, der forsvinder med ham. Min svoger og jeg har været til massevis af koncerter med ham både i Danmark og i udlandet,« fortæller Søren Anker Madsen.

Særligt en Prince-koncert herhjemme står stærkt i hans hukommelse.

»Den første, jeg så, var Lovesexy i Parken i 1988. Der kommer han kørende ind på scenen i en lyserød Thunderbird, hvor alle damerne i hans band lå på køleren. Det var jo helt latterlig vildt. Jeg var helt starstruck.«

Sidste gang Søren Anker Madsen hørte Prince live var på Skanderborg Festival i 2013.

»Jeg havde tager mine børn med, som skulle høre ham fra første gang. Det var faktisk ikke en særlig god koncert, men jeg tror, at de synes, det var sjovt endelig at opleve ham. De har jo været tvangsindlagt til hans musik hele deres barndom,« siger han.

Prince-fanen har dog flest fantastiske koncertoplevelser med hans idol i bagagen. Og han har heller ikke svært ved at opstille sine yndlingsalbum gennem tiden.

»Det må blive »Sign 'O' the Times«, »Purple Rain« og »1999«.«