Pressenævnet kritiserer Berlingske

Berlingske får kritik for utilstrækkelig forelæggelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I artiklen »Omstridt imam lavede skilsmissekontrakt, hvor muslimsk kvinde kunne miste børnene: »Det er psykisk vold udført med en shariakontrakt« bragt i september 2020 omtalte Berlingske imam Abu Bashars rolle i faciliteringen af en skilsmisse mellem to parter og udarbejdelsen af parternes skilsmissekontrakt.

Berlingske forelagde den 24. september 2020 kl. 14:10 via mail kritikken for imam Abu Bashar med oplysning om, at svarfristen var samme dag kl. 19:00, men offentliggjorde allerede artiklen kl. 18:00 samme dag. Imam Abu Bashar har klaget til Pressenævnet blandt andet over, at der ikke var sket forelæggelse i rimelig tid.

Pressenævnet kritiserer Berlingske for at offentliggøre artiklen, inden svarfristen var udløbet.

Pressenævnet har pålagt os at bringe ovennævnte meddelelse.
Hele kendelsen fra Pressenævnet kan læses på pressenaevnet.dk

Genmæle fra imam Abu Bashar

Berlingske oplyste i artikler bragt i september 2020, at en skilsmissekontrakt udarbejdet af imam Abu Bashar indeholdt bestemmelser om, at kvinden under visse forhold kan miste forældremyndigheden over sine børn, at imam Abu Bashar faciliterede skilsmissen uden om myndighederne, og at kvinden fik at vide af imam Abu Bashar, at hun ikke kunne blive skilt, hvis hun ikke accepterede betingelserne i skilsmissekontrakten. De fremsatte påstande er ikke dokumenterede som utvivlsomt rigtige, da Berlingske har ønsket at opretholde kildebeskyttelsen af den anonyme kilde og ikke fremlægge skilsmissekontrakten.

Pressenævnet har pålagt os at bringe ovennævnte meddelelse. Hele kendelsen fra Pressenævnet kan læses på pressenaevnet.dk