Praktiksøgende opsøger ikke selv praktikpladser

Mange erhvervsskoleelever er på jagt efter en praktikplads, men mange er ikke selv aktive i jagten og opsøger sjældent selv mulige praktikpladser, viser en ny analyse. »Det er ikke godt nok,« siger undervisningsminister Christine Antorini.

De mange erhvervsskoleelever, der mangler en praktikplads, er sjældent selv aktive i kampen for at få en praktikplads i en virksomhed. Det viser en ny analyse fra Undervisningsministeriet, skriver Jyllands-Posten.

I analysen svarer hver anden elev, at det er mere end to uger siden, de har kontaktet en virksomhed enten på skrift, telefon eller ved at møde frem personligt. Hver fjerde elev svarer, at det er mere end en måned siden, mens det for 12 procents vedkommende er tre måneder eller længere tid siden. Nogle har aldrig kontaktet en potentiel praktikplads.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) mener, at eleverne bør gøre mere for at skaffe sig selv en praktikplads.

»Hvis man ikke har opsøgt en virksomhed inden for den seneste måned, så er det ikke godt nok, og så skal man selv gøre en større indsats. Det er ikke anderledes end på det voksne jobmarked; der skal man også gøre alt, hvad man kan, for at få et job,« siger Christine Antorini til Jyllands-Posten.

Undervisningsministeren siger videre til Jyllands-Posten, at man også godt kan forvente, at eleverne er villige til at tage en praktikplads i en anden landsdel, end hvor de bor.