Prag-bus med danske gymnasieelever stoppet med slag- og stikvåben i bagagen

Denne fangst blev resultatet af et rutine-tjek af en dansk bus med gymnasieelever på vej hjem fra Prag. Eleverne blev stoppet ved grænsen, men ingen ville kendes ved de ulovlige våben. Fold sammen
Læs mere
Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En bus fyldt med blandt andre fynske gymnasieelever blev ved fem-tiden torsdag morgen stoppet ved den dansk-tyske grænse på vej hjem til Odense efter en tur til Prag. Politiet undersøgte bussen og fandt en taske og et par indkøbsposer fyldt med våben.

- Vi fandt to plasticposer og en sportstaske, der var fyldt med våben. Især blankvåben, forskellige stikvåben, butterfly-knive og lignende. Og så var der en hel del strømpistoler, en slangebøsse og en peberspray.

Det fortæller vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt, til bt.dk.

- Der var ikke nogle, der ville kendes ved det, så derfor beslaglagde vi det hele, og så fik de lov til at køre videre, tilføjer han.

Selv om det er strengt forbudt at indføre den slags i landet, overrasker det ikke politiet, at de unge forsøger. Der er et kæmpe marked for våben i Prag.

Politiet advarer dog kraftigt de unge mod at købe den slags med hjem som souvenirs. Bøden, hvis man bliver taget, er da også temmelig stor.