Præstø-ulykken: Yderligere tre ofre får royal æresmedalje

Det blev torsdag offentliggjort, at Line Blichfeldt Jensen får tildelt Medaljen for Ædel Daad, en meget sjælden fortjenstmedalje. Nu er det blevet klart, at tre af hendes tidligere efterskolekammerater også får medaljen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ikke bare én, men hele fire af de efterskoleelever, der en kold februardag kæntrede i Præstø Fjord, får den yderst sjældne æresmedalje for ædel dåd af Dronningen.

Det bekræfter Justitsministeriet over for TV Øst.

Det drejer sig om de tidligere elever på Lundby Efterskole Nicklas Bøhm, Katrine Torstensen, Cecilie Gyldendal Rasmussen og Line Blichfeldt Jensen.

De fire får medaljerne som følge af deres handlinger den skæbnesvangre dag d. 11. februar 2011, hvor 13 elever og to lærere kæntrede og røg overbord i det iskolde vand i Præstø Fjord.

Ved ulykken omkom den ene af lærerne, og flere af de nødstedte elever blev kølet ned til 16-17 grader, og flere blev lagt i kunstigt koma, da de var blevet fisket op af vandet.

Torsdag kunne Dagbladet Køge skrive, at Line Blichfeldt Jensen ville modtage medaljen, men først fredag er det blevet klart, at hun ikke er den eneste.

Dronningens Medalje for Ædel Daad er uhyre sjælden, og Hendes Majestæt Dronning Margrethe II har kun uddelt medaljen fire gange tidligere i sin regeringstid, der startede i 1972. Sidste gang var i 1996.