Præster vil konfirmere i 6. klasse

Skolesammenlægninger og nye skolestrukturer gør det mere naturligt at konfirmere børn allerede i 6. klasse, mener flere præster og biskopper.

Hvis man er gammel nok til at skifte skole, er man også gammel nok til at blive konfirmeret. Flere præster og biskopper taler nu for at flytte konfirmationen til 6. klasse.

Forslaget skyldes især de mange skolesammenlægninger og nye skolestrukturer på de mindre skoler på landet. Her skifter mange børn nu fra en mindre landsbyskole til en større centralskole allerede efter 6. klasse, og børn fra mindre sogne bliver fordelt i flere forskellige klasser.

- Det er et praktisk problem for præsterne, fordi børnene forsvinder væk fra lokalområdet, når de flytter til en større centralskole. Det har været en stigende tendens i de seneste år. Men børn er også blevet langt mere modne end tidligere. De taler mere frimodigt og kvalificeret, end vi gjorde, da jeg var barn, og derfor kan man sagtens konfirmere dem allerede i 6. klasse, siger biskop i Roskilde Stift, Jan Lindhardt.

/ritzau/