Præster advarer imod heks

Præster i Aalborg langer ud efter halloweenarrangementet Aalborg Zoo med en erklæret heks.

Dannie Druehyld har også tidligere fejret Halloween i Aalborg Zoo. Her er et billede fra 2006. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

En gruppe ålborgensiske præster fra både folke- og frikirker advarer forældre imod at tage deres børn til et halloweenarrangement i Aalborg Zoo i den kommende weekend. For her deltager en erklæret heks, Dannie Druehyld, pointerer præsterne.

- At lade sine børn komme under indflydelse af en erklæret heks og lade dem udstyre med heksebryg og amuletter er efter vores mening ikke ansvarligt. Vi taler ikke om en skuespiller eller en, der i dagens anledning har klædt sig ud, men om en person, som i en lang årrække har praktiseret heksekunst, og som tager disse ting alvorligt, siger sognepræsten ved Vor Frelsers Kirke, Vagn Folkerman, til Nordjyske Stiftstidende.

Selv tager han erklærede hekse særdeles alvorligt.

- Nogen mener, der findes 3000 hekse. De laver påkaldelser, men behøver ikke gå i sort tøj. De påkalder små åndsmagter, små afguder. Man kalder det energier, men i kristen forstand er det dæmoner, man påkalder sig, mener Vagn Folkerman.

Zoo afviser kritikken. Det er 100 procent underholdning og nul procent religion, når Dannie Druehyld lørdag og søndag laver heksebryg og amuletter med børn i Aalborg Zoo, siger havens kommunikationschef, Søren Sørensen.

- Jeg er meget uenig med præsterne i, at det er et religiøst arrangement. Det må stå for deres egen regning, siger kommunikationschefen.

Aalborg Præstefællesskab har kontaktet Aalborg Zoo for at overbevise ledelsen om, at der er tale om religion. Men for Søren Sørensen er udgangspunktet et helt andet.

- Vi har Dannie Druehyld inde, fordi hun kan levere gode oplevelser til børnene. Vi har tidligere brugt hende, fordi hun er en god fortæller og bruger naturen på en god måde. Vi går ind for naturbevarelse, så hun passer ind i vores koncept, siger Aalborg Zoos kommunikationschef.

/ritzau/