Præst og mor nægter chilimishandling

Både mor og præst fra Congo nægter ethvert kendskab til, at to børn skulle være blevet mishandlet med chili.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En congolesisk præst og en 30-årig mor til fem nægter ethvert kendskab til en påstået djævleuddrivelse med chili på to af kvindens børn i hendes hjem i Varde.

Sagen mod de to begyndte i retten i Esbjerg torsdag, hvor anklageren kræver både mor og præst i fængsel for børnemishandling.

Moderen, der er enke fra Congo, kom til Danmark fra en flygtningelejr i Zambia for to år siden og har siden fået hjælp fra en 41-årig congolesisk præst, der ligesom hun selv bor i Varde.

Ifølge anklageskriftet har præsten sammen med moderen flere gange smurt chili i øjnene på børnene på 6 og 12 år og forbudt dem at vaske øjnene efterfølgende, ligesom de er blevet slået og bundet på hænder og fødder.

Det skulle angiveligt være et forsøg på uddrivelse af dæmoner. Men det nægter både mor og præst pure. Ifølge moderen var præsten alene hjælpsom med at lære børnene, hvordan gode børn skal opføre sig, lære dem om Biblen og bede for dem.

- Han var præst for familien i Zambia. Det er han stadig, han er i min åndelige familie gennem Helligånden. I Danmark har han hjulpet mig meget, sagde moderen i retten.

Hun mener, børnene er blevet manipuleret til at fortælle falske historier om hende og præsten.

- Det er ikke sandt. Jeg har aldrig set andre gøre det eller gjort det selv, forklarede moderen i retten.

Hun erkendte dog, at flere af børnene, særligt den seks-årig søn havde problemer, efter faderens død.

- Da fik mine børn problemer med dæmoner, og min ven bad for dem, og problemet blev løst, forklarede moderen.

Også præsten afviser enhver form for ulovlig djævleuddrivelse eller mishandling, og mener børnenes forklaring kan skyldes, at de er blevet manipuleret, bestukket med slik eller har forsøgt at presse moderen for at få blandt andet en PlayStation.

Sagen opstod i oktober 2009, da de to børn grædende opsøgte deres støttepædagog på skolen og fortalte, at de blev slået derhjemme af moderen og præsten.

/ritzau/