Præst: Kirken ser ødelagt ud

Sognepræst Per Ramsdal fra Brorsons Kirken på Nørrebro er chokeret over politiets aktion i nat, hvor 19 irakere blev anholdt og kirken ryddet

Foto: Andreas Hagemann Bro
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en chokeret og rystet sognepræst Per Ramsdal, der i nat oplevede rydningen af Brorsons Kirken på nærmeste hold. Da aktionen var i gang fra politiets side, blev han orienteret.

- Politiet lovede en fredelig og rolig aktion, men det blev alt andet. Der er ødelagt en del. Det var en voldsom fremgangsmåde fra politiets side, fortæller Per Ramsdal til TV2 News.

Da Per Ramsdal ankom til Brorsons Kirken så han, at flere irakere var samlet under alteret, mens politiet fyldte kirkerummet iført kampuniformer.

- Flere irakere havde også forskanset sig i kirkens tårn, hvor de truede med at springe ud, så politiet havde også travlt med at spænde et lagen ud, hvis de ville gøre alvor af det, siger Per Ramsdal.

Sognepræsten kunne ikke bære at være i kirken, så han forlod den. Ifølge Per Ramsdal er de 17 kvinder og børn, som politiet ikke anholdt, ude blandt venner og bekendte i København. Politiet valgte kun at anholde 19 mænd.

Per Ramsdal er chokeret over, at kirken ikke længere er et frirum.

- Det er et brud på de uskrevne regler om, at kirken er et helligt sted. Det bør vi have en diskussion om i folkekirken, siger han.