Poulsen koster medlemmer hos både NA og Røde Kors

Sagen om Jørgen Poulsens aftrædelsesordning på 750.000 kr. har fået 75 medlemmer af Ny Alliance til at forlade partiet. Dansk Røde Kors har i alt mistet 350 medlemmer på Poulsens skifte til politik.

Sagen om Jørgen Poulsens aftrædelsesordning rammer både Ny Alliance og Røde Kors. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Claus Bjørn Larsen

750.000 kroner i aftrædelsesordning fra Dansk Røde Kors til tidligere generalsekretær Jørgen Poulsen, der nu sidder i Folketinget for Ny Alliance, koster partiet medlemmer.

Siden sagen kom frem har 75 ud af Ny Alliances ca. 13.000 medlemmer sagt farvel og tak - med direkte henvisning til Jørgen Poulsens 750.000 kr.

Det fortæller partiets sekretariatschef Lars Eriksen. Udmeldelserne bliver modtaget pr e-mail, hvor folk asmtidig begrunder deres farvel til partiet.

»Nogle skriver noget grimt, mens andre skriver mere neutralt,« siger Lars Eriksen.

Hos Dansk Røde Kors er tabstallet oppe på 350 medlemmer. 250 meldte sig ud, da Jørgen Poulsen stillede op for Ny Alliance. Og organisationens pressechef Hans Gregersen oplyser, at yderligere 100 personer har opsagt deres medlemsskab på grund af den aktuelle sag om Poulsens aftrædelsesordning.

Kolind i modvind igen
Derudover blev der i går skrevet yderligere et par kapitler i føljetonen om Jørgen Poulsens aftrædelsesordning, som mange – herunder Ny Alliances partileder Naser Khader – mener, bør doneres til et velgørende formål.

Ny Alliances fynske spidskandidat ved folketingsvalget, den tidligere Oticon-direktør Lars Kolind, udtalte, at Jørgen Poulsen er berettiget til to millioner kroner fra Dansk Røde Kors. Det blev af partitoppen opfattet som i direkte strid med partiets linje, og Ny Alliances Gitte Seeberg opfordrer Lars Kolind til at tænke grundigt over sit medlemsskab af partiet.

»Lars Kolind bør overveje, om han er det rigtige sted. Når man befinder sig i toppen af et parti, som Kolind gør som spidskandidat på Fyn, så er der nogle tidspunkter, hvor det er ubelejligt, at man melder sig mod partiledelsen. Vi har set mange særudmeldinger fra Kolinds side undervejs i valgkampen – og nu også her. Man skal helst være enige om flere ting, end man er uenige om,« siger Gitte Seeberg.

Hun fortæller også, at partitoppen har forsøgt at overtale Jørgen Poulsen til at dæmpe sine krav til Dansk Røde Kors, hvilket han angiveligt ikke ville være med til.

»Jørgen Poulsen har ikke ønsket at imødekomme vores ønsker. Men det kan vi heller ikke kræve af ham,« siger Gitte Seeberg til Ritzau.

Poulsen: Der er sagt nok
Hovedpersonen selv vil ikke tale mere om de 750.000 kr. Adspurgt om sagen har fået ham til at overveje, om det var værd at gå ind i politik, lyder svaret fra Jørgen Poulsen:

»Jeg har slet ingen kommentarer. Jeg er glad for din omsorg, men der er sagt mere end nok om den sag.«

Det synes Gitte Seeberg åbenbart ikke.

»Det er din konstatering – ikke min,« siger Jørgen Poulsen.

Berlingske Tidende forsøgte i går uden held at få en kommentar fra Lars Kolind.