Postvæsenet i julekort-bommert: Bød 400 fyrede medarbejdere velkommen efter juleferien

Henrik Ørstrup og julekortet fra Post Nord. Foto: Privatfoto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Henrik Ørstrup blev glad, da han modtog et julekort fra sin tidligere arbejdsgiver Post Nord. Men glæden blev vekslet til dyb undren og irritation, da han begyndte at læse kortet.

»Når juletravlheden er ovre, håber jeg, at du får mulighed for at tilbringe højtiden, som du ønsker, med tid til hvile og afslapning. Tak for din indsats i løbet af året, og velkommen tilbage efter juleferien,« skriver postvæsenet i julekortet, som er underskrevet af administrerende direktør Håkan Ericsson.

Der er bare det problem, at Ørstrup - og cirka 400 andre modtagere af julekortet - blev fyret den 24. november.

Som produktchef havde Henrik Ørstrup i tre år arbejdet med digital kommunikation i Post Nord, og han er mildest talt ikke imponeret over sin tidligere arbejdsgiver.

»Det er godt nok dårlig stil. Post Danmark (den danske afdeling af Post Nord, red.) burde være en stor virksomhed, der har styr på data. Jeg kan som tidligere medarbejder godt undre mig over, at der ikke er nogen, som har stoppet udsendelsen af det julekort til de fyrede medarbejdere. De har jo kendt til de fyringer i en måneds tid,« siger Henrik Ørstrup til bt.dk.

Han blev efter fyringen bedt om at pakke sine ting og forlade kontoret med det samme. Det gjorde cirka 180 andre, mens resten af de fyrede medarbejdere først stopper i postvæsenet efter nytår.

I Post Nord er de meget kede af julekort-bommerten.

»Vi beklager at julekortet også er kommet ud til medarbejdere, som er blevet fyret. Jeg kan godt forstå, at nogle har været kede af at modtage det brev. Det er en kedelig situation,« siger HR-chef i Post Danmark, Hans Erik Lindkvist.

Han mener dog ikke, at postvæsenet kunne have gjort noget anderledes.

»Vi vidste godt, at det ville ske, for da der skulle produceres 40.000 julekort, har det ikke været muligt at stoppe brevene tids nok. Vi kendte simpelthen ikke navnene på dem, der skulle afskediges i tide,« siger Hans Erik Lindkvist.