Post Danmark har overtrådt konkurrenceloven

Konkurrencerådet afgjorde torsdag, at Post Danmark har misbrugt sin dominerende stilling på markedet for magasinpost og dermed har overtrådt konkurrenceloven.

Post Danmark har overtrådt konkurrenceloven ved at misbruge sin dominerende stilling på markedet for magasinpost, det vil sige omdeling af uge- og månedsblade, foreningsblade m.v. Det afgjorde Konkurrencerådet torsdag.

- Jeg er tilfreds med dagens afgørelse, der vil forbedre konkurrencen på postmarkedet til gavn for forbrugerne. Det er vigtigt, at virksomheder med en dominerende stilling på et marked ikke svækker konkurrencen yderligere ved at holde konkurrenterne ude, siger Konkurrencestyrelsens direktør Agnete Gersing.

Post Danmark har desuden foretaget ulovlig diskrimination mellem sine kunder ved at tilbyde forskellige rabatter og nedslag i listeprisen over for kunder, som er i konkurrence med hinanden, hedder det i en pressemeddelelse fra Konkurrencestyrelsen.

Dagens afgørelse vedrører overtrædelser i 2004 og 2005. Konkurrencestyrelsen har ikke foretaget en nærmere analyse af Post Danmarks priser og rabatter i 2006 og 2007.

/ritzau/