Populært spil lokker syge børn ud af hospitalssengen

Mobilspillet Pokémon Go begejstrer på børneafdelingen på Hvidovre Hospital, hvor det får børnene i bevægelse.

Det gavne både fysikken og børnenes generelle velbefindende, når patienterne på Hvidovre Hospitals børneafdeling jagter pokémons. Scanpix/Thomas Samson Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. De yngste patienter på Hvidovre Hospital rører sig mere, end de plejer.

Mobilspillet Pokémon Go har nemlig for alvor indtaget sygehusets børneafdeling, og jagten på de fiktive monstre giver børnene vigtig motion.

Sådan lyder det fra sygehuset og børneafdelingens ledende overlæge.

- Det er et fantastisk spil, der netop får børnene til at bevæge sig i stedet for at sidde stille ved en computer. Man får børnene ud at gå, og de kan komme til at gå flere kilometer, siger overlæge Klaus Børch.

- Det synes jeg virkelig, er en bedrift af et spil.

Pokémon Go bruger mobiltelefonens GPS og placerer figurer på gader, i parker og andre steder i nærheden af brugeren ved at lægge et filter over telefonens skærmbillede.

Den nærmeste pokémon skal rammes med en såkaldt pokéball.

På Hvidovre Hospital har børnene blandt andet fundet pokémon-monstre på sygehusets legeplads og på hospitalsgangene.

Det er både mindre syge og alvorligt syge patienter, der går på jagt. Med det nye spil har sygehuset fået et middel mod kedsomhed og manglende motion.

- Det kan være kedeligt at være indlagt på et hospital, og tidligere har det trukket børnene hen foran computeren, siger overlæge Klaus Børch.

- Der har været meget fokus på, at computerspil får børn til at bevæge sig mindre. Det at man nu har et spil, der får dem til at bevæge sig mere, forbedrer både deres fysik og almene velbefindende, siger han.

Ud over pokémon-figurer kan man i Pokémon Go støde på pokéstops. Her kan man samle pokéballs og andre nyttige genstande. Der findes også styrkecentre rundt omkring, hvor man kan træne sine pokémoner og dyste med andre.

Pokémon blev verdenskendt i midten af 1990'erne, hvor et videospil blev lanceret. Der findes også spillekort og animationsfilm.

Pokémon Go blev lanceret 6. juli 2016 i USA, Australien og New Zealand, og senere i juli blev det officielt tilgængeligt i Danmark.

/ritzau/