Populært loppemarked på Frederiksberg flyttes efter genåbning

Frederiksberg Kommune har vurderet, at det ikke er muligt for det traditionsrige loppetorv at løbe af stablen på sit vanlige sted. Det flytter dog ikke langt væk.

Loppetorvet bag Frederiksberg Rådhus flytter på grund bygningsarbejde, har kommunen besluttet. Flytningen sker i august, når loppetorvet igen kan åbne efter coronarestriktionerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I et stykke tid fremover bliver det ikke muligt at afholde det mangeårige loppetorv bag Frederiksberg Rådhus.

Det besluttede Frederiksbergs kommunalbestyrelse ved et møde 17. maj.

Loppemarkedet bliver imidlertid ikke aflyst, men flyttes til området foran rådhuset i stedet for at blive afholdt på sin sædvanlige plads bag rådhuset. Flytningen skyldes, at der arbejdes med at få etableret en parkeringskælder på pladsen bag rådhuset.

Det er forventningen, at loppetorvet på dets nye placering på grund af coronasituationen tidligst kan etableres fra august 2021. Det vil betyde en nettomerudgift på 0,8 millioner kroner, fremgår det af referatet fra kommunalbestyrelsens møde.

Det er forvaltningens vurdering, at det mest oplagte sted for et loppetorv samlet set netop er rådhuspladsen og området omkring Georg Carstensens Plads: Stedet ligger tæt på det tidligere loppetorv, det er nemt at komme til, det er forholdsvis nemt at afmærke, og der vil ikke være ekstra omkostninger forbundet med rengøring og oprydning.