Populær fodboldklub hjælper ledige i mål

De spillede sig mod alle odds i superligaen. Nu hjælper fodboldklubben Hobro IK ledige i arbejde.

Arkivfoto: Hobro IK er på vej tilbage i superligaen i fodbold, og hjælper samtidig ledige i arbejde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Hobro IK er på vej tilbage i superligaen i fodbold, og hjælper samtidig ledige i arbejde.

Det sker i projekt »Mod Alle Odds«, hvor det lokale jobcenter får lov til at kontakte klubbens sponsorer i håb om, at de vil ansætte nye medarbejdere.

Det fortæller DR Nordjylland.

37 arbejdsløse har været med i projektets første halvdel - de 15 har fået arbejde. Og erfaringerne har været så positive, at jobcenteret vil søge midler til en ny projektperiode.

»Jeg vil betragte det som en succes, der er forstærket af den direkte kontakt til virksomhederne via fodboldklubben,« siger projektleder Edin Hajder fra Mariagerfjord Kommune.

Hver 14. dag deltager Hobro IK's sponsorer i et netværksmøde, hvor de præsenteres for mulige emner fra arbejdsløshedskøen.

I første omgang deltager de ledige i et fire ugers indslusningsforløb hos enten fodboldklubben eller en af de pågældende sponsor-virksomheder. Her er det meningen, at både arbejdsgiver og medarbejder skal finde ud af, om man passer sammen.

En af dem, der efter fire års lediggang, har fået arbejde er Kenneth Rasmussen.

»Hvis ikke jeg havde fået den her chance, så havde jeg nok siddet hjemme i sofaen stadigvæk,« siger den ufaglærte medarbejder hos LC Emballage.

Deltagerne i »Mod Alle Odds« er dels kontanthjælpmodtagere og dels ledige, der er vurderet til at kunne klare et flexjob på nedsat tid. De 15, der er kommet i arbejde via projektet, har i gennemsnit været uden job i 4,5 år.

De samlede udgifter til det nuværende projekt er på 7,8 millioner kroner, hvoraf de godt tre millioner kroner betales af EUs socialfond. Og et nyt projekt er afhængig af støtte udefra.

»Vi vil justere konceptet en smule,« siger projektleder Edin Hajder til DR Nordjylland.

I stedet for at præsentere virksomheder for ledige, så håber han, at virksomhederne i stedet vil ønske hvilke kompetencer, de efterspørger.