Polsk politi anholder seks personer for mordbrand i Aalborg

Foto: Henning Bagger. En mordbrand raserede natten til onsdag et hus på Heimdalsgade 1 i Aalborg. 2 personer døde ved den eksplosionsagtige brand. Her ses huset onsdag d. 11 januar 2017. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017)
Læs mere
Fold sammen

Polsk politi har anholdt seks personer, der er formodede gerningsmænd til en mordbrand i Heimdalsgade i Aalborg 10. januar, hvor to mennesker omkom.

Det bekræfter vicepolitiinspektør Frank Olsen, Nordjyllands Politi, søndag i en pressemeddelelse.

Politiet har hidtil holdt kortene tæt til kroppen og kun oplyst, at de døde var en kvinde og en mand.

Nu oplyser politiet for første gang, at der er tale om en 30-årig polsk kvinde, mens den anden menes at være en af de formodede gerningsmænd til branden.

En obduktion har vist, at ofrene døde som følge af varme og kulilteforgiftning.

Ifølge Ekstra Bladet, der omtaler sagen søndag, holdt et bordel til på adressen.

Efter branden flygtede en gruppe på fem-syv personer fra stedet, og dem har politiet siden ledt efter. En af gerningsmændene blev forbrændt på benene og den nederste del af kroppen.

Nordjyllands Politi har efterforsket sagen i samarbejde med polsk politi.

Efterforskningen har vist, at et antal formodede gerningsmænd kørte fra Polen til Danmark, hvor de anstiftede branden, inden de umiddelbart efter vendte tilbage til Polen.

Seks personer er blevet anholdt i april, mens to stadig eftersøges.

- Vi har haft kontakt til de polske myndigheder under hele forløbet, og det vil vi naturligvis fortsat have under sagens videre forløb, siger Frank Olsen i pressemeddelelsen.

Det fremgår ikke, om dansk politi vil kræve de seks personer udleveret til Danmark med henblik på at stille dem for retten.

Kvinden opholdt sig midlertidigt på adressen i Danmark. Hun vil snarest blive overført til sine pårørende i Polen, oplyser politiet.

/ritzau/