Polsk mand død efter ulykke på fragtskib

En person er blevet erklæret død, og tre personer er kørt på hospitalet efter en ulykke på et polsk fragtskib i Hanstholm Havn.

En polsk mand er død, efter han og tre andre besætningsmedlemmer tirsdag aften blev fundet livløse i lastrummet på det polske fragtskib Corina, der befinder sig i Hanstholm Havn.

»Vi har fire tilskadekomne, hvoraf en af dem er død,« siger Anders Olesen, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, til Berlingske Nyhedsbureau.

Manden blev erklæret død ved havnen, mens de tre andre, der også er fra Polen, er kørt til behandling på henholsdvis hospitalet i Hjørring og Aalborg, men er uden for livsfare, forklarer Anders Olesen.

Politiet kan endnu ikke fortælle, hvad der er sket om bord på skibet, som er ankommet fra Gdansk i Polen. Men skibet fragter træpiller, og politiet formoder, at træpillerne har suget ilten ud af lastrummet eller dannet gasser, som er årsag til ulykken.

Der blev både tilkaldt redningshelikoptere, brandbiler, ambulancer og søværnets helikopter til stedet. Beredskabsstyrelsen Nordjylland har yderligere udsendt to personer til havnen for at hjælpe til med redningarbejdet.