Politistyrke skal hindre nyt drab

Forsvundet 18-årig kvinde blev eftersøgt for at hindre gentagelse af drabssag fra Hedensted.

Sydøstjyllands Politi - med hovedkvarter i Horsens - vil gøre alt for at undgå en gentagelse af weekendens tragedie i Hedensted, hvor en 23-årig kvinde blev dræbt af sin tidligere samlever.

Derfor blev en stor styrke med både biler og helikoptere onsdag sat ind i eftersøgningen af en 18-årig kvinde fra Vorbasse, som både var blevet slået, truet og tvunget ind i en bil af sin 38-årige samlever.

Det skriver Vejle Amts Folkeblad torsdag.

Samleveren havde desuden udstedt dødstrusler mod pigens far, som ringede til politiet, fordi han frygtede for sin datters liv.

Kvinden blev efter en storstilet politiindsats og efterlysning i både radio og tv fundet i god behold i Sdr. Omme. Hun henvendte sig selv omkring klokken 16 onsdag, da hun opdagede, at hun var efterlyst.

Vicekriminalkommissær Søren Søndergaard fra politiet i Vejle forklarer i Vejle Amts Folkeblad, at den store politiindsats er et led i Sydøstjylland Politis nye særlige fokus på vold fra samlevere.

- Vi er selvfølgelig ekstra opmærksomme i denne slags sager på grund af de seneste hændelser, senest drabet i Hedensted. Samtidig har vi vurderet, at den 38-årige, som tidligere har optrådt voldeligt, er én af de typer af mænd, som vi skal være klar til at tage særlige forholdsregler omkring, siger vicekriminalkommissæren til Vejle Amts Folkeblad.

Den 18-årige pige kunne blandt andet fortælle, at den 38-årige kæreste efter et skænderi i en lejlighed på Nørregade i Vorbasse natten til onsdag havde slået hende og truet med at skyde hende med et oversavet jagtgevær. Derpå havde kæresten tvunget hende ind i en bil og var kørt af sted med hende.

Efter afhøringen af kvinden overtalte politiet den 18-årige til at overnatte på et krisecenter.

- Vi eftersøger stadig den 38-årige. Han har tidligere været i kontakt med politiet, og han kan være voldelig, så vi ser med stor alvor på sagen, siger vicekriminalkommissæren til Vejle Amts Folkeblad.

Kilde: Vejle Amts Folkeblad