Politisk støtte til muslimsk fest på Rådhuspladsen

Med fuld enighed stemte politikerne i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget på Københavns Rådhus mandag for at støtte Eid-festen på Rådhuspladsen med 100.000 kroner.

Valbyhallen har tidligere været ramme om EID-festen Fold sammen
Læs mere
Foto: Bent K. Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ramadanen slutter den 1. Oktober, og vil blive fejret med en stor åben Eid-fest på Rådhuspladsen.

Her vil der være musik, dans, workshops, mad og drikke. Arrangementet skal være med til at understrege, at København er en mangfoldig by og en lang række etniske foreninger vil deltage.

”Det er vigtigt at understrege, at arrangementet er en fest for såvel muslimer som ikke-muslimer,” siger Sara Bech Jakobsen, leder af VerdensKulturCentret, der står bag arrangementet. Hun ønsker også, at dagen vil få højnet etniske danskeres viden om Eid-festen.

Det var også en betingelse fra politikernes og borgmester Jakob Hougaards side, at Eid-festen bliver en fest for alle københavnere.

Arrangørerne bag håber, at festen vil give københavnere med en muslimsk baggrund en mulighed for at vise en del af deres kulturarv frem, samtidig med andre københavnere får et indblik i og adgang til en ny fest og mærkedag. Festens skal også markere en anerkendelse og respekt omkring Eid’s betydning for Københavnere med muslimsk baggrund.

Håbet er at flere tusinde vil besøge Rådhuspladsen i løbet af dagen.

Også Integrationsministeriet har valgt at støtte arrangementet med 100.000 kr.