Politimand ved synagoge manglede våbentræning

En af de to betjente, som stod vagt den jødiske synagoge i København under terrorangrebet i februar, havde ikke fået sin årlige skudtræning, viser nye oplysninger.

ARKIVFOTO 2015 af blomster foran den jødiske Synagoge i Krystalgade nogle dage efter terrorangrebet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Den ene af de to politibetjente, der stod vagt ved synagogen i Krystalgade i København, da den blev angrebet 15. februar, manglede den årlige, obligatoriske skudtræning med sin MP5-maskinpistol.

Det rapporterer TV 2 Nyhederne, som har fået aktindsigt i sagen.

Der skulle være tale om den samme betjent, som tabte magasinet til sin maskinpistol, da gerningsmanden, Omar El-Hussein, angreb synagogen og sårede betjenten og hans kollega og dræbte vagten Dan Uzan. Det fortæller flere kilder til TV 2 Nyhederne. Det er dog fortsat uvist, hvorfor magasinet faldt ud af pistolen.

Selv om formand for Københavns Politiforening Michael Bergmann vurderer, at den manglende skudtræning ikke nødvendigvis har haft afgørende betydning i den pågældende situation, kritiserer han politiledelsen for, at betjenten ikke har fået den træning, han har krav på.

»Jeg synes ikke, det er i orden, at mine medlemmer ikke bliver tilbudt den relevante uddannelse. Det gælder skydeuddannelse, men det gælder også mange andre ting, der skal være på plads, når man står i sådan en situation, som han var i dér,« siger Michael Bergmann Møller til TV 2 Nyhederne.