Politimand ved synagoge manglede våbentræning

En af de to betjente, som stod vagt den jødiske synagoge i København under terrorangrebet i februar, havde ikke fået sin årlige skudtræning, viser nye oplysninger.

ARKIVFOTO 2015 af blomster foran den jødiske Synagoge i Krystalgade nogle dage efter terrorangrebet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den ene af de to politibetjente, der stod vagt ved synagogen i Krystalgade i København, da den blev angrebet 15. februar, manglede den årlige, obligatoriske skudtræning med sin MP5-maskinpistol.

Det rapporterer TV 2 Nyhederne, som har fået aktindsigt i sagen.

Der skulle være tale om den samme betjent, som tabte magasinet til sin maskinpistol, da gerningsmanden, Omar El-Hussein, angreb synagogen og sårede betjenten og hans kollega og dræbte vagten Dan Uzan. Det fortæller flere kilder til TV 2 Nyhederne. Det er dog fortsat uvist, hvorfor magasinet faldt ud af pistolen.

Selv om formand for Københavns Politiforening Michael Bergmann vurderer, at den manglende skudtræning ikke nødvendigvis har haft afgørende betydning i den pågældende situation, kritiserer han politiledelsen for, at betjenten ikke har fået den træning, han har krav på.

»Jeg synes ikke, det er i orden, at mine medlemmer ikke bliver tilbudt den relevante uddannelse. Det gælder skydeuddannelse, men det gælder også mange andre ting, der skal være på plads, når man står i sådan en situation, som han var i dér,« siger Michael Bergmann Møller til TV 2 Nyhederne.