Politikere vil tillade turneringspoker

Politikere fra V, K og DF vil arbejde for at gøre pokerspil lovligt i foreningsregi.

I går fastslog Østre Landsret, at pokerspil i foreninger er ulovligt hasardspil, men nu kommer den konservative retsordfører Tom Behnke pokerspillerne til undsætning.
Han vil gøre pokerspil i foreningsregi lovligt og får støtte af Venstre og DF.

»Det kan ikke passe, at en hyggelig sport bliver kriminaliseret. Turneringspoker i foreningsregi er fuldstændig ufarligt. Alle hyler op om ludomani, så snart man hører ordet poker. Men turneringspoker tager lang tid og er en hyggelig hobby i stedet for et misbrug«, siger han til Politiken.dk.

Tidligere i år fik Tom Behnke justitsminister Lene Espersen (K) til at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal komme med forslag til, hvordan man kan lovliggøre turneringspoker i foreningsregi.

Arbejdsgruppen er i færd med at udfærdige et lovforslag og er færdig til sommer.

Tom Behnke forestiller sig, at pokerspillerne i foreningerne maksimalt skal kunne lægge 300-400 kroner i puljen.

Både Venstre og Dansk Folkeparti er klar til at se på om poker i foreningsregi kan gøres lovligt.

»Vi er nødt til at følge med tiden, og hvis pokerturneringer forbliver ulovligt, giver det grobund for et illegalt pokermiljø, hvor det bliver spillet store summer væk i ydmyge kælderlokaler. I foreningernes pokerturneringer spiller man sig ikke fra hus og hjem«, siger Kim Christiansen, som er medlem af retsudvalget for DF.

Samtidig foreslår Behnke, at foreningerne skal melde det til politiet, hver gang de vil holde en turnering.

»Det er et fornuftigt forslag og med sådanne restriktioner. Jeg bakker gerne op om det«, siger Karsten Nonbo (V), medlem af restudvalget.

Han ser frem til, at arbejdsgruppen får undersøgt sagen grundigt og fremlægger et endeligt forslag.