Politikere vil have bandepoliti

Et bredt politisk flertal støtter et forslag om særlige politienheder mod bandekriminalitet. I politiet er meningerne delte.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et bredt politisk flertal bakker op om et nyt forslag fra Dansk Folkeparti, der vil oprette særlige politienheder i de store byer. Det skal være politienheder, der udelukkende skal have til opgave at bekæmpe bandekriminalitet, skriver Politiken.

- Banderne skal rives op med rode, og derfor er det vigtigt, at politiet hele tiden er over dem, siger partiets næstformand Peter Skaarup, som også er formand for Folketingets Retsudvalg.

Mens politikerne er varme på idéen om særlige politienheder, er meningerne delte i politiet.

I København understreger chefpolitiinspektør Per Larsen, at Københavns Politi allerede har en afdeling for organiseret kriminalitet, som tager sig af bandekriminalitet. Men spørgsmålet er, om den struktur holder i længden.

- Med den massive indsats vi laver på gaderne nu, kan jeg godt begynde at spekulere på, om vi har ressourcer nok i det lange løb, siger Per Larsen til Politiken.

Derimod er politidirektør i Østjyllands Politi, Jørgen Illum, skeptisk.

- Jeg tror ikke, det bliver fleksibelt nok, hvis man samler det hele i én afdeling. Det kan meget nemt gå hen og blive lidt for stift, hvis man hver gang man konstaterer et kriminalitetsfænomen, siger, at det skal man have en særlig afdeling til at tage sig af, siger Jørgen Illum.

/ritzau/