Politikere finder ekstra millioner til at bygge længe ventet busterminal

Kaotiske tilstande med busser og cyklister på Ingerslevsgade ved Københavns Hovedbanegård får måske snart en ende, skriver TV 2 Lorry.

På Ingerslevsgade i København opstår der hver dag problemer med cyklister og knallerter, der skal passere, når passagerne fra de mange busser skal af og på. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forholdene for københavnske cyklister og passagerer til fjernbusser har i årevis været problematiske på Ingerslevsgade mellem Hovedbanegården og Dybbølsbro.

Når de busrejsende står af eller på bussen risikerer de at spærre for cyklister, der omvendt risikerer at køre de busrejsende ned.

Forholdene har længe vakt kritik, men nu er løsningen muligvis på vej.

Ifølge TV 2 Lorry har Økonomiudvalget i Københavns Kommune tirsdag aften besluttet at afsætte en ekstra pose penge til at etablere den længe ventede busterminal til fjernbusser ved Dybbølsbro Station.

TV 2 Lorry skriver, at der har manglet et betydeligt millionbeløb, men at pengene nu er fundet.

De kaotiske tilstande kan allerede være slut sommeren 2023, skriver mediet, som har fået historien bekræftet fra flere medlemmer af Økonomiudvalget i Københavns Kommune.

»Det bliver ikke dyrere for borgerne, idet pengene var der i forvejen. Det er en pulje, som der ikke er nogen, der har budt på. Nu bliver projektet til noget, og vi får løst mange af de gener, der er i det område på Vesterbro, fortæller Jakob Næsager (K) ifølge TV 2 Lorry.

Borgerrepræsentationen skal dog stadig give den endelige godkendelse til finansieringen af projektet, før det kan blive til virkelighed.