Politikere bakkede 3F-formand op – én måtte trække helt i land

Per Christensens dobbeltliv er blevet heftigt diskuteret i to opslag på Facebook af hovedpersonen selv. I kommentarsporet findes blandt andre en række politikere.

»Kære alle – tusinde tak for de overvældende mange opbakkende ord i går. Dem er jeg meget glad for,« skrev Per Christensen i et opslag på Facebook, inden B.T. fredag aften bragte en lang, detaljeret historie om hans mangeårige dobbeltliv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Du bør hyre en advokat og anmelde dem for at krænke dit privatliv. Det lyder klart, som om B.T. har brudt straffeloven.«

Sådan skrev Jan E. Jørgensen, folketingsmedlem for Venstre, til et opslag fra formand for 3F, Per Christensen, på Facebook.

Opslaget skrev Per Christensen, inden B.T. bragte historien om hans mangeårige dobbeltliv. Han skrev blandt andet:

»Jeg vil gerne understrege, at jeg på ingen måde har ladet utroskab i privatlivet påvirke mit arbejde som forbundsformand. Jeg har heller ikke selv haft noget som helst ønske om, at denne smertefulde del af mit privatliv skal ud i offentligheden. Men B.T. har stillet mig spørgsmål om ferie, fester og andre meget private forhold – noget sandt, noget forkert.«

Artiklen fortsætter under opslaget.

Senere trak Jan E. Jørgensen dog sin opbakning til Per Christensen tilbage. Men først lidt baggrund:

I en lang og på alle måder opsigtsvækkende artikel kunne B.T. fortælle, at Per Christensen i årevis – og ad to omgange – har ført et dobbeltliv med to kvinder. Tre af fire kvinder står frem i B.T. og fortæller om dobbeltlivet, som indebar to bopæle, to sæt bonusbørn, dobbelt op på ferier og familiefødselsdage.

De tre kvinder – Laila Kildesgaard, Louise Mogensen og Amalie Mathiassen – fortæller samstemmende til B.T., at de hver især har været i forhold med Per Christensen uden at være klar over, at han samtidig også så en anden.

Berlingske har via en lang række kilder fået forløbet bekræftet.

Da Jan E. Jørgensen havde læst artiklen i B.T., korrigerede han hurtigt sin kommentar til opslaget på Facebook.

»Da jeg skrev min kommentar, havde jeg af gode grunde ikke læst artiklen i B.T., da den endnu ikke var lagt op. Jeg har ingen lyst til at forsvare Per Christensen, der lyder som et dumt svin i klasse A. Men hvis beskyttelsen af privatlivets fred kun dækker folk, der har et pænt og ordentligt privatliv, som ingen ville gide skrive om, så er den jo intet værd«, skrev Jan E. Jørgensen blandt andet i en opdateret kommentar.

I mellemtiden havde Per Christensen nået at skrive endnu et Facebook-opslag, hvor han takkede for opbakningen på det sociale medie.

»Kære alle – tusinde tak for de overvældende mange opbakkende ord i går. Dem er jeg meget glad for«, skrev han.

Artiklen fortsætter under opslaget.

Til det nye opslag var indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) hurtig på tasterne:

»Sikke en mærkværdig avishistorie. Gode tanker herfra!«

Men også han måtte senere uddybe sit opslag efter en del kritiske kommentarer.

»Jo, jeg er enig i, at det er en moralsk helt forkert opførsel, og at ofrene i denne sag selvfølgelig er de kvinder, der nu står frem. Jeg har gennem længere tid været frustreret over, at medierne går meget tæt på folks privatliv, uanset om det har direkte betydning for folks arbejde, og det var derfor, jeg skrev kommentaren. Det gælder i øvrigt, uanset om det er mine egne partifæller eller andre politikere,« skrev han nu i sin kommentar.

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn (S), var også hurtig til at bakke Per Christensen op. Han har dog ikke korrigeret sin kommentar.

»Det er yderst private ting, B.T. vil skrive om. Det er simpelthen ikke o.k. Hvad kommer det andre ved? Privat er privat. Kærlighed kan gøre ondt, men er heldigvis ikke forbudt. Vi lærer alle af livet. For mig vil du stadig være en god kammerat og en super dygtig forbundsformand«, skriver han som kommentar til det seneste opslag på Facebook.

Noget anderledes var tonen fra partiformand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, i kommentarsporet.

»Det siges, at der findes et særligt sted i helvede for kvinder, der ikke hjælper hinanden. Jeg tænker, at det særlige sted inkluderer mænd, der misbruger kvinder«, skrev hun blandt andet.

Den kommentar står også stadig urørt.